Aplikácia pre komunikáciu prostredníctvom správ spoločnosti Samsung sa postupne nahrádza tou od Googlu.

Aplikáciu Google Správy pravdepodobne netreba nikomu predstavovať. Ide o aplikáciu, ktorá je využívaná v smartfónoch viacerých značiek a vyznačuje sa mnohými možnosťami a nastaveniami, najmä pri použití štandardu RCS. Aj keď sa však viaceré značky na túto aplikáciu spoľahli ako na natívnu, Samsung doteraz využíval vlastnú aplikáciu známu aj pod názvom Samsung Messages. Táto aplikácia však postupne ustupuje a nahrádza sa aplikáciou od Googlu.

Prvé smartfóny, ktoré prichádzajú o pôvodnú aplikáciu Samsung Messages, sú modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Na zmenu však majú reagovať aj ďalšie modely, ktoré spoločnosť predstaví v budúcnosti. Juhokórejská značka sa teda pripravuje na to, že postupne bude využívať viac aplikácií od Googlu.

Zatiaľ len v Samsung smartfónoch v USA

Informácie o náhrade aplikácie Samsung Messages pochádzajú zo sociálnej siete X. V rámci príspevku sa objavila snímka obrazovky, ktorá majiteľa smartfónu informovala o tom, že pôvodnú aplikáciu od Samsungu nahrádza aplikácia od Googlu. Google Správy pritom podporujú množstvo nastavení a funkcií, ktoré budú dostupné pre majiteľov smartfónov od Samsungu. Pôvodnú aplikáciu však bude možné stále nainštalovať, používateľský zážitok ale už nebude taký, aký býval kedysi.

Správy GoogleZdroj: PhoneArena
Správy Google

Na príspevok, ktorý uverejnil Max Winebach, reagoval aj známy leaker a novinár Mishaal Rahman. Ten uvádza, že túto skutočnosť už prešetroval a zistil, že zmena aplikácie na komunikáciu pomocou správ je zatiaľ účinná len v telefónoch určených pre USA. Telefóny s ROM určenou pre Kanadu či Európu sú zatiaľ bez zmeny, pôvodná aplikácia od Samsungu je v nich teda stále prítomná.

Aj keď v súčasnosti Samsung ponecháva svoju aplikáciu pre komunikáciu pomocou SMS či RCS správ v telefónoch na našom trhu, nie je možné vylúčiť, že sa to v budúcnosti zmení. Juhokórejský výrobca elektroniky môže skúšať využívať univerzálnu aplikáciu od Googlu, ktorú si postupom času adoptovali aj iné značky ako je napríklad Xiaomi, HONOR a ďalšie.

Zdroj: X (@MaxWinebach), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.