Apple má v prípade nového lacnejšieho iPhone SE 4 vsadiť na moderný dizajn.

Spoločnosť Apple tento rok experimentuje s dizajnami smartfónov. Už v prípade série iPhone 16 sme mohli vidieť viacero renderov a špekulácií o tom, ako budú modely vyzerať. Základná verzia iPhone 16 spolu s verziou Plus majú mať totiž odlišný dizajn od modelov Pro, pričom rozdiel bude najmä v umiestnení a tvare fotoaparátov. Rovnakými špekuláciami si však prechádza aj lacnejší model, ktorý bude označený ako iPhone SE 4.

Model iPhone SE 4 podľa najnovších únikov taktiež získa aktuálny dizajn. Predchádzajúce špekulácie pritom odkazovali na dizajn telefónu, ktorý si adoptoval starší iPhone 14, no zdá sa, že nová generácia lacnejšieho iPhonu siahne po niečom ešte novšom. iPhone SE 4 má byť totiž na nerozoznanie od zatiaľ nepredstaveného iPhone 16.

Zatiaľ nie je možné určiť, čo je na týchto špekuláciách pravda. Apple by si však bezpochyby získal mnohých fanúšikov len tým, že by iPhone SE 4 bol aktuálnym modelom po dizajnovej stránke. Základný iPhone 16 a nová generácia iPhonu SE by teda mali byť identické v rámci zadnej strany. Fotoaparát by mal byť teda jednoduchší a podobať sa na starší iPhone X.

iPhone 16Zdroj: macrumors.com
iPhone 16

V prípade nového iPhonu SE 4 by mal Apple ponúknuť vylepšenia aj v prípade displeja. Ten by tak už nemal mať hrubé rámiky. Namiesto nich by sa mal selfie fotoaparát a Face ID umiestniť do výrezu, aký poznáme z predchádzajúcich generácií iPhonu od verzie iPhone X. Výrez by však mal byť o niečo užší podobne ako to bolo v prípade iPhonu 14.

Či sú však tieto špekulácie pravdivé zistíme už o pár mesiacov. Sériu iPhone 16 by mal Apple predstaviť v septembri tak, ako to má vo zvyku s novými iPhonami. Naopak iPhone SE 4 by mal prísť na trh až budúci rok. Podľa aktuálnych informácií sa odhaduje mesiac marec 2025, čo však tiež ešte nie je potvrdené.

Zdroj: gsmarena.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.