K dispozícii bude v štyroch atraktívnych farbách.

Séria motorola edge 50 aktuálne pozostáva z troch modelov, ktorých cena sa začína od 469 eur pre edge 50 fusion až do 999 eur pre vlajkový model motorola edge 50 ultra. Trio pôvodných modelov uzatvára model edge 50 pro, ktorý stojí 699 eur. Doteraz však nebol predstavený základný model edge 50, ktorý čoskoro doplní aj model edge 50 neo. Prvé informácie o tomto telefóne sa začali objavovať začiatkom júla, po čom portál ytechb teraz zverejnil aj prvé rendery spolu s ďalšími technickými špecifikáciami. Už starší leak naznačoval, že aj motorola edge 50 neo bude v ponuke s certifikovanými Pantone farbami.

Nedávne úniky naznačili, že novinka bude k dispozícii v pamäťovej konfigurácii s 8 GB RAM a 256 GB interným úložiskom, pričom vrcholová verzia by mala dostať až 12 GB RAM a 512 GB úložisko. Hoci o tomto ďalšom zástupcovi série edge 50 nie sú známe viaceré údaje, tak na základe uvedenia modelu edge 40 neo na trh sa predpokladá, že aj nová generácia by mohla byť predstavená v septembri. Majte však na pamäti, že motorola k tomuto modelu zatiaľ neposkytla žiadne oficiálne informácie.

Portál ytechb však informuje, že model edge 50 neo bude vybavený čipovou sadou Dimensity 7300, pričom taktiež potvrdzuje dve pamäťové verzie 8 GB/256 GB a 12 GB/512 GB. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 14 s rozhraním Hello UI.

Motorola edge 50 neo bude vybavená 6,5-palcovým pOLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Displej bude chránený ochranným sklom Gorilla Glass 3. Vo fotovýbave sa údajne nachádzajú tri fotoaparáty na zadnej strane v zložení 50 Mpx hlavný, 13 Mpx ultraširokouhlý a 10 Mpx teleobjektív. Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 32 Mpx. Nad výkonom bude bdieť batéria s kapacitou 4310 mAh.

Motorola ani v prípade modelu edge 50 neo nezabudne na Dolby Atmos, odolnosť IP68, Bluetooth 5.3 a NFC. Smartfón vo farebnom prevedení námornícka modrá, latte, grisaille a poincianas bude mať hrúbku 8,1 mm a hmotnosť 171 gramov.

Zdroj: ytechb

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.