V databázach sa objavujú informácie o fotoaparátoch série Xiaomi 14T.

Modelový rad Xiaomi 14T a jeho predstavenie je už za rohom. Ich výbava postupne začína byť jasná a už z predchádzajúcich únikov vieme, že vsadia na čipsety od MediaTeku. Základný model by mal vo výbave ponúknuť čipset MediaTek Dimensity 8200 Ultra, ktorý poháňal aj predchádzajúcu generáciu v podobe Xiaomi 13T. Vylepšenie však má byť v Pro verzii, keďže Xiaomi 14T Pro ponúkne MediaTek Dimensity 9300+. Hlavnou súčasťou výbavy sú ale aj fotoaparáty.

Ako je už v tomto modelovom rade zvykom, o optiku fotoaparátov sa opäť postará nemecká spoločnosť Leica. Snímače ale budú pochádzať od rôznych výrobcov a ako vychádza z posledného úniku, pôjde o zmes Samsungu, SONY aj Omnivision.

Xiaomi 14T ponúkne prémiové fotoaparáty

Model Xiaomi 14T bude smartfón, ktorý vsadí na prémiovú zostavu fotoaparátov. Samozrejme, na Xiaomi 14 Ultra sa doťahovať nebude, no napriek tomu pôjde o elegantný telefón s oveľa atraktívnejšou cenou. Práve Xiaomi 14T, rovnako ako jeho predchodca, by mohol osloviť milovníkov mobilnej fotografie, ktorí do telefónu neradi investujú viac ako 1000 eur. Zostava fotoaparátov by teda mala byť 50 + 50 + 13 Mpx.

Xiaomi 13T a Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro

Hlavným snímačom by mal byť 50 Mpx SONY IMX906 s optickou stabilizáciou obrazu. Xiaomi 14T pritom ponúkne aj 50 Mpx teleobjektív s optickou stabilizáciou a pôjde o Samsung S5KJN1. Tretím snímačom vo výbave bude ultraširokouhlý Omnivision OV13B s 13 Mpx. V porovnaní s minuloročnou generáciou v podobe Xiaomi 13T teda pôjde o výrazné vylepšenie novšími komponentmi, no zostava 50 + 50 + 13 Mpx zostane.

Posledný únik však odkazuje aj na selfie fotoaparát, ktorým má byť Samsung S5KKD1. Tento snímač by mal zaistiť aj vysokú kvalitu selfie snímok, na ktoré sa telefón taktiež sústredí. Predstavenie tohto telefónu by malo prebehnúť už v septembri a očakáva sa, že sériu Xiaomi 14T na predstavení pre globálny trh doplní aj skladateľný Xiaomi MIX Flip.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.