Výbava modelu Xiaomi 14T Pro môže očariť každého nadšenca prémiových zariadení.

Spoločnosť Xiaomi so svojimi smartfónmi nepoľavuje a neustále prináša vylepšenia. Aj keď by sa mohlo zdať, že na dnešných telefónoch už nie je veľmi čo vylepšovať, tak aj menšie úpravy vedia znamenať výrazný pokrok. Aj toto má byť prípad modelu Xiaomi 14T Pro, ktorý bude jesennou novinkou čínskej spoločnosti. Už v skorších únikoch sme mali možnosť vidieť, že výrobca pracuje na telefóne a plánuje vsadiť na výkonný čipset.

Z oblasti výkonu bude Xiaomi 14T Pro využívať čipset od spoločnosti MediaTek. Konkrétne pôjde o Dimensity 9300+, ktorý je cenovo dostupnou alternatívou k výkonnému Snapdragonu určenému pre vlajkové lode. Nové úniky od leakera Digital Chat Station však poukazujú aj na displej či batériu telefónu, ktoré si rovnako prejdú zlepšením.

Xiaomi 14T Pro s veľkou batériou a 1.5K displejom

Model Xiaomi 14T Pro je už pod drobnohľadom fanúšikov, ktorí čakajú na cenovo dostupnejší prémiový telefón. Zo skorších únikov a tiež certifikácií vieme, že práve model 14T Pro bude vychádzať z čínskeho modelu Redmi K70 Ultra. Z oblasti výbavy sa tak v oboch modeloch môžeme tešiť na 1.5K OLED displej vyrobený spoločnosťou TCL. V porovnaní s predchádzajúcim modelom v podobe Xiaomi 13T Pro má ísť o mierne vylepšenie, ktoré majitelia tohto telefónu pocítia.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T Pro

Leaker ďalej odkazuje aj na batériu telefónu a rovnako aj maximálny výkon nabíjania. Nie je ničím nezvyčajným, keď čínski výrobcovia telefónov siahnu po veľkej batérii aj v prémiových telefónoch. Model Xiaomi 14T Pro má teda ponúknuť 5500 mAh batériu, ktorá pokojne vystačí používateľom aj na 2 dni so smartfónom. K tomu máme očakávať aj 120 W nabíjanie, ktoré je v tejto sérii však už skôr štandardom.

Predstavenie tohto telefónu spolu so základným modelom série očakávame približne v septembri. Celá séria Xiaomi 14T by mala byť oživením portfólia ešte pred predstavením modelového radu Xiaomi 15, pričom pôjde o cenovo dostupné zariadenia s vysokým výkonom. Práve na tomto si zvyčajne rad Xiaomi T zakladá a určite to tak bude aj v prípade tohtoročnej série.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.