Ten je odteraz možné spravovať už aj pomocou Prieskumníka.

Prepojenie s telefónom od Microsoftu je softvér na synchronizáciu Windows počítačov s mobilnými zariadeniami so systémom Android a iOS. Pomocou neho je možné v počítačoch zobraziť oznámenia, vykonávať hovory, používať mobilné aplikácie a ďalšie funkcie. Microsoft aj tento softvér neustále zlepšuje a pridáva do neho nové funkcie. 

Spoločnosť koncom mája do aplikácie Prepojenie s telefónom pridala možnosť extrahovať text z obrázkov uložených v Android telefónoch (OCR), pričom teraz prístup k Android telefónom ešte viac vnorí do systému Windows 11. To iba potvrdzuje snahy o čoraz hlbšie prepojenie sveta Android telefónov a Windows počítačov. Microsoft túto hlbšiu integráciu dosiahol novou funkciou, ktorá používateľom umožní spravovať Android telefóny priamo cez Prieskumníka.

Táto zaujímavá novinka je aktuálne vo fáze testovania, avšak prístup k nej majú všetci účastníci programov Insider od Canary po Preview. Prístup k Prieskumníkovi Android telefónov je k dispozícii od dnešného dňa. Je však potrebné splniť niekoľko požiadaviek, ktoré Microsoft uvádza na svojich stránkach, aby ste získali prístup ku svojmu Android telefónu priamo cez prieskumníka v systéme Windows 11.

Požiadavky na prístup:

  • Musíte vlastniť telefón so systémom Android 11 alebo novším
  • Do Android telefónu nainštalujte BETA verziu aplikácie Link to Windows (od verzie 1.24071)
  • Musíte mať vytvorenú registráciu v programe Windows Insider, zároveň musíte mať v počítači nainštalovaný Windows 11 a zároveň byť účastníkom akéhokoľvek Insider kanála

Po splnení týchto požiadaviek prejdite do Nastavení > Bluetooth a zariadenia > Mobilné zariadenia a vyberte možnosť Spravovať zariadenia a povoľte počítaču prístup k telefónu. Ďalej by sa mal objaviť prepínač s názvom Prístup v Prieskumníkovi súborov

Ak však túto možnosť nevidíte, tak musíte chvíľu počkať na jej sprístupnenie.

Zdroj: ShiftDelete

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.