Tento rok bude prvá beta verzia vydaná v miernom predstihu.

Samsung k softvérovej podpore svojich Android zariadení pristupuje veľmi zodpovedne. Spoločnosť popri príprave novej verzie One UI 7 pracuje aj na integrácii One UI 6.1 s funkciami umelej inteligencie. V súvislosti s uvedením novej verzie rozhrania One UI 7 sa spomína 3. október 2024, kedy spoločnosť usporiada tradičnú vývojársku konferenciu SDC 2024

Rozhranie One UI 7 bude založené na operačnom systéme Android 15, ktorý iba nedávno dosiahol stabilitu platformy. To so sebou prináša viaceré zásadné rozhodnutia spoločnosti Google, ako napríklad ukončenie podpory pre staršie verzie systému. Spoľahlivý zdroj však na sociálnej sieti X.com informoval, že verzia rozhrania One UI 7 bude čoskoro k dispozícii pre beta testerov.

S touto informáciou ako prvý prišiel leaker Ice Universe. Vo svojom príspevku tvrdí, že Samsung plánuje spustiť beta program One UI 7 už niekedy na prelome júla a augusta. Toto časové obdobie nie je záväzné, pretože sa môžu udiať neočakávané okolnosti, ktoré budú mať negatívny vplyv na vydanie verejnej beta verzie rozhrania One UI 7.

Ak však bude predsa len rozhranie One UI 7 vo svojej beta verzii vydané na prelome mesiacov júl a august, tak to môže naznačovať, že Samsung má tento rok naponáhlo. Pre dôkaz nemusíme chodiť ani príliš ďaleko do minulosti. Minulý rok prišla prvá beta verzia Androidu 14 s One UI 6 na zariadenia série Galaxy S23 “” 11. augusta. Ak teda pôjde všetko podľa plánu, tak Samsung by mohol prvú betu novej verzie rozhrania vydať až o dva týždne skôr, než v roku 2023.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Galaxy S24 Ultra dostane ako jeden z prvých One UI 7

Tohtoročné urýchlenie zavádzania novej verzie Android 15 má na svedomí aj samotný Google, ktorý tento rok svoje softvérové a hardvérové novinky vrátane Android 15 predstaví už 13. augusta. Paradoxne Ice Universe v súvislosti s One UI 7 uviedol, že novú verziu rozhrania tento rok nemáme očakávať príliš skoro. Čo to v skutočnosti znamená zistíme už onedlho, pretože je možné, že Samsung svoje plány medzičasom zmenil.

Ako dobrý orientačný bod môže poslúžiť minuloročné vydanie Androidu 14 s One UI 6, ktoré prebehlo 30. októbra 2023.

Zdroj: Ice Universe

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.