Ponúka najnovšie procesory od AMD, dedikovanú grafickú kartu NVIDIA a 4K OLED displej.

Na slovenský trh postupne prichádzajú najnovšie notebooky značky ASUS, ktoré poháňajú nové procesory AMD Ryzen AI 300. V uplynulých týždňoch som testoval ultratenký notebook ASUS Zenbook S 16, ktorého recenziu a video nájdete už dnes na touchit.sk.

Aktuálne už niekoľko dní testujem notebook ASUS ProArt P16. Ide o špičkovo vybavený notebook na multimediálnu prácu a po niekoľkých dňoch používania môžem povedať, že je to výborne navrhnutý Windows počítač. Jeho recenziu očakávajte na touchit.sk v stredu.

ASUS ProArt P16Zdroj: TOUCHIT
ASUS ProArt P16

Základom notebooku je 16-palcový OLED displej s rozlíšením 3840 × 2400 pixelov a 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Kvalita OLED displeja je tradične špičková, maximálny jas dosahuje 400 nitov v SDR a 500 nitov v HDR zobrazení.

ProArt P16 mám k dispozícii na test v najvyššej konfigurácii, ktorá ponúka procesor AMD Ryzen AI 9 HX 370 s integrovanou grafickou kartou Radeon 890M a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 4070. Operačná pamäť typu LPDDR5X má veľkosť 64 GB, k dispozícii je tiež 4 TB úložného priestoru.

ASUS ProArt P16 využíva šasi a konštrukciu z herného notebooku ROG Zephyrus G16. Odlišuje sa čiernym spracovaním, ktoré je elegantnejšie a menej nápadné. Hlavné výhody tejto konštrukcie – hrúbka v rozmedzí 1,5 až 1,7 cm a hmotnosť 1,85 kg ostávajú zachované.

ASUS ProArt P16Zdroj: TOUCHIT
ASUS ProArt P16

Notebook poteší obrovským touchpadom a kvalitnou reprodukciou zvuku. Vo výbave sú dva USB-C porty (jeden je USB 4.0), dva štandardné USB 3.2 Gen2 porty, HDMI 2.1 výstup, 3,5 mm jack a čítačka štandardných SD kariet.

ProArt P16 obsahuje aj vlastný napájací port, 200 W nabíjačka nabije jeho 90 Wh batériu za vyše hodinu. Výdrž batérie síce nedosahuje hodnoty ultratenkého notebooku Zenbook S 16, avšak na pomery takto výkonného notebooku je výborná. Detailnejšie sa jej budem venovať v recenzii, v ktorej zosumarizujem aj prínos funkcií umelej inteligencie.

ASUS ProArt P16 je už v predaji za cenu od 2739 eur (32 GB RAM, 2 TB úložisko – túto konfiguráciu by som si kúpil aj ja), resp. za 3799 eur v prípade testovanej konfigurácie so 64 GB RAM a 4 TB úložiskom.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit