Podľa posledných únikov by Xiaomi 15 Pro a Ultra mali vsadiť na najmenej 6000 mAh batérie.

Modelový rad Xiaomi 15 bude predstavený ešte tento rok. Síce pôjde len o čínske predstavenie, no globálne modely budú takmer rovnaké v oblasti výbavy. Ak teda narazíme na nejaké zmeny vo výbave, budú len minimálne. Aj tento rok očakávame, že Xiaomi bude nasledovať trendy v oblasti telefónov a sústredí sa na oblasti, ktoré treba vylepšiť. Jednou z nich by mala byť výdrž batérie.

Už z únikov týkajúcich sa rôznych výrobcov smartfónov vieme, že kapacita batérie je tento rok akýmsi trendom. Viaceré čínske značky sa totiž snažia zvýšiť kapacitu batérie smartfónov a to až tak, že budú ponúkať až 6000 mAh batérie. Tento trend by mal stretnúť aj spoločnosť Xiaomi, ktorá by v rámci série Xiaomi 15 ponúkla takéto batérie.

Xiaomi 15 Pro a Ultra s väčšou batériou

Únik, ktorý pochádza od známeho leaker s prezývkou Digital Chat Station poukazuje na modely s prívlastkom Pro a Ultra. Základný model by pritom tiež mal získať o niečo vyššiu kapacitu batérie, no 6000 mAh to nebude. Práve 6000 mAh batériu by tak mal získať model s označením Xiaomi 15 Pro. Novinka sa teda nebude sústreďovať len na prémiový fotoaparát, no aj na dlhšiu výdrž batérie. A tá je pri fotení a natáčaní videí podstatná.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 15 Pro však zrejme nezíska globálnu verziu, čo vyplýva z nedávnych únikov na internete. Zopakovať by sa tak mala rovnaká situácia ako pri sérii Xiaomi 14, kedy len základný model a verzia Ultra prišli do Európy. Dobrou správou ale je, že aj Xiaomi 15 Ultra by mal získať väčšiu kapacitu batérie. A to ešte väčšiu ako je to v prípade Pro verzie.

Xiaomi 15 Ultra teda podľa všetkého ponúkne približne 6200 mAh batériu. Ohľadom tejto informácie ale stále musíme byť mierne skeptickí, nakoľko takýto nárast kapacity batérie nie je zvyčajný v prípade Xiaomi. Bežne sa totiž stretávame s medzigeneračným rozdielom na úrovni stoviek mAh, no nakoľko globálna verzia Xiaomi 14 Ultra ponúkla 5000 mAh batériu, nárast na 6200 mAh by bol skutočne výrazný.

Zdroj: gizmochina.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.