Prvé miesto rebríčka nebude žiadnym prekvapením, tablety sú najobľúbenejšie od renomovaných výrobcov.

Kúpiť si tablet dnes nie je ničím nezvyčajným. Mnohí ho využívajú nielen na zábavu, no aj na pracovné a iné produktívne účely. Veľké displeje sú vhodné na sledovanie filmov či seriálov ale tiež na prácu s textovými editormi alebo internetovými prehliadačmi. Aj väčšie zariadenia teda vedia byť praktické najmä na cestách, kedy si so sebou nechcete vziať celý notebook. Pri výbere tabletu však zákazníci zvyčajne volia overené klasiky v otázke výrobcu.

Nikoho teda neprekvapí, že najviac predávanými tabletmi sú tie, ktoré ktoré pochádzajú od značiek ako je Apple či Samsung. Apple je v súčasnosti tak najpredávanejšou značkou na trhu s tabletmi, pričom celkovo za druhý štvrťrok 2024 má až 35,8 % podiel na trhu. Rozdiel medzi prvým a druhým miestom je výraznejší, no prvé dve značky ovládajú viac ako polovicu trhu s tabletmi. Na druhej priečke je tak Samsung s podielom 20,1 %.

Najpredávanejšie tablety v Q2 2024Zdroj: sammobile.com
Najpredávanejšie tablety v Q2 2024

Ďalšie značky teda majú menší pomer na trhu, no zákazníci ich stále obľúbujú. Na tretej priečke je teda Lenovo so 7,3 % podielom a darilo sa aj čínskej spoločnosti Huawei. Tá má v súčasnosti 6,8 % na trhu, pričom ide o údaje za druhý štvrťrok 2024. Na piatej priečke je čínske Xiaomi s 5,8 %. Týchto päť značiek spolu získalo viac ako trištvrte svetového trhu, čo rozhodne nie je málo.

Tablety sa dnes na trhu pohybujú v rôznych cenových rozmedziach a príkladom je aj rozdiel medzi prvým a piatym miestom rebríčka. Zatiaľ čo prvý Apple sa sústreďuje na prémiové zariadenia a zvyčajne teda cieli na zákazníkov, ktorí preferujú vyšší výkon, Xiaomi so svojimi tabletmi získava srdcia úspornejších a menej náročných zákazníkov. Príkladom je aj nedávno predstavený Redmi Pad Pro s veľkým displejom.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.