Nový set-top box je priamym nástupcom obľúbených zariadení Chromecast.

Google od dnešného dňa (24. september 2024) spustil predaj svojho najnovšieho zariadenia. Nazýva sa Google TV Streamer a ide o multimediálny set-top box s umelou inteligenciou, ktorý je priamym nástupcom zariadení Chromecast.

Google TV Streamer ponúka operačný systém Google TV (konkrétne ide o Android TV 14), procesor MediaTek MT8696 (22 % nárast výkonu v porovnaní s Chromecastom s Google TV), 4 GB RAM a 32 GB úložisko. Zariadenie obsahuje 1 Gbit ethernet, HDMI 2.1 výstup a USB-C port na napájanie.

Nový set-top box od Googlu podporuje 4K HDR, HDR10(+), Dolby Vision, HLG a Dolby Atmos. Bezdrôtovú konektivitu zabezpečuje dvojpásmové Wi-Fi 5 pripojenie a Bluetooth 5.1.

Google TV StreamerZdroj: Google
Google TV Streamer

Okrem multimediálnych funkcií chce zaujať aj integráciou umelej inteligencie Gemini a ovládaním inteligentnej domácnosti cez Google Home.

Google TV Streamer je od 24. septembra 2024 v predaji v 20 krajinách, vrátane USA, Kanady, Spojeného kráľovstva, Talianska, Španielska, Francúzska, Belgicka, Holandska, Nemecka, Švajčiarska, Írska, Rakúska, Fínska, Nórska, Švédska, Dánska, Japonska, Taiwanu, Austrálie a Nového Zélandu.

Európska cena je 119 eur a hoci ho Google zatiaľ oficiálne neuviedol na Slovensko, dá sa predpokladať, že ho budú niektorí predajcovia dovážať z ostatných európskych krajín aj na náš trh.

Google TV StreamerZdroj: Google
Google TV Streamer

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit