Neprináša sľubované vylepšenia.

V súvislosti s aktualizačnými plánmi spoločnosti Samsung sa objavilo niekoľko negatívnych informácií, ktoré môžu ovplyvniť včasné vydanie aj novej verzie používateľského rozhrania One UI 7 založenej na Androide 15. Oficiálne predstavenie nového softvéru pre Galaxy zariadenia sa očakáva na vývojárskej konferencii, ktorá sa bude konať 3. októbra 2024. Prvé negatívne správy o vydaní One UI 7 sa pritom začali objavovať už koncom júla, čo v tom čase ešte nijako neovplyvňovalo pôvodné plány spoločnosti. 

Nakoľko iba pred pár hodinami sme informovali o odložení aktualizácie na Android 15 s One UI 7 Beta pre prvé Galaxy smartfóny „na neurčito, tak v nadväznosti na tieto problémy pravdepodobne doplatil aj model Galaxy S24 Ultra, ktorý mal v auguste dostať očakávanú aktualizáciu fotoaparátov. Predpokladá sa, že práve s verziou One UI 6.1.1 súvisí aj odloženie aktualizácie One UI 7 Beta. Je však možné, že Samsung sa do problémov s aktualizáciou na Android 15 dostal aj vďaka spoločnosti Google, ktorá 13. augusta predstaví nové smartfóny série Pixel 9 iba s aktuálnym Androidom 14.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Dobrou správou pritom je, že Galaxy S24 Ultra dostáva augustovú bezpečnostnú aktualizáciu s One UI 6.1, čo potvrdzujú aj viaceré príspevky na fórach. To zlou je, že tento telefón stále nedostal sľubovanú veľkú aktualizáciu zlepšujúcu kvalitu fotoaparátov. Existujú však informácie, že táto aktualizácia je síce pripravená, ale z nejakého bližšie nešpecifikovaného dôvodu sa oneskorila.

Nová augustová aktualizácia pre Galaxy S24 Ultra sľubuje zlepšenie stability zariadenia, opravu chýb a niekoľko ďalších vylepšení. Na druhej strane je však isté, že One UI 6.1.1 pre sériu Galaxy S24 príde, avšak je namieste očakávať, že sa tak stane až v septembri. Ibaže by Samsung túto verziu One UI vydal ešte v auguste v druhej vlne, čo je však málo pravdepodobné. Rovnako nie je jasné, ako toto meškanie One UI 6.1.1. ovplyvní vydanie One UI 7.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.