Beta verzia nemusí byť k dispozícii dokonca ani v auguste.

Oficiálne predstavenie nového softvéru pre Galaxy zariadenia sa očakáva na vývojárskej konferencii, ktorá sa bude konať 3. októbra 2024. Rozhranie One UI 7 je pritom založené na operačnom systéme Android 15, ktorý iba nedávno dosiahol stabilitu platformy. Samsung je pritom jedným z najlepšie aktualizujúcich výrobcov Android zariadení, čo dokazuje nielen príkladnou starostlivosťou, ale aj samotnou dĺžkou softvérovej podpory. Koncom júla sa pritom objavili nie príliš pozitívne správy o posunutí vydania Androidu 15 Beta pre prvé Galaxy smartfóny, čo v tom čase ešte nijako nenarušovalo pôvodné plány spoločnosti. 

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra ako prvé dostanú nový Android 15

Je však známe, že prvý ohlásený termín vydania beta verzie Android 15 s One UI 7 spoločnosť Samsung nestihla, avšak nové správy z portálu 9to5google taktiež nepotešia, pretože naznačujú, že vydanie novej verzie Androidu 15 s One UI 7 sa odloží ešte viac. Niektoré zdroje pritom naznačujú, že spoločnosť Samsung zdržiava vydanie One UI 7 kvôli verzii One UI 6.1.1, ktorá taktiež nebola ešte vydaná. Zdá sa však, že dôvodov môže byť viac.

O odklade aktualizácie na One UI 7 sa pritom nešepká, ale otvorene o nej hovoria spoľahliví leakeri Ice Universe a Chun Bhai. Ice Universe dokonca tvrdí, že Samsung nemá v pláne vydať beta verziu „v blízkej budúcnosti“, zatiaľ čo Chun Bhai tvrdí, že Samsung ju „odložil na neurčito“. Existuje dokonca veľká šanca, že táto očakávaná beta verzia bude vydaná až v septembri.

Google Pixel 9 Pro vs. 9 Pro XLZdroj: Evan Blass
Google Pixel 9 Pro a 9 Pro XL budú predstavené s Androidom 14

Hoci sa v pripravovanej verzii One UI 7 objavilo niekoľko chýb a problémov so stabilitou, tak sa skutočne zdá, že hlavným problémom je meškajúca aktualizácia na One UI 6.1.1. Existujú však indície, že chyba nemusí byť iba na strane spoločnosti Samsung, pretože existujú náznaky, že aj pripravovaná séria nových Google Pixel telefónov bude mať nainštalovaný Android 14 a nie Android 15, ako sa pôvodne očakávalo.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.