Cenovo dostupnejšia verzia vlajkovej lode by mala byť oznámená v októbri.

Samsung už tento rok predstavil množstvo zariadení – začiatkom roka sme spoznali sériu Galaxy S24 a v lete sa objavili nové skladacie smartfóny a smart hodinky. Kórejský výrobca však má v zálohe ešte niekoľko noviniek, ktoré by mali prísť na trh na jeseň. V októbri by sme mali spoznať novú generáciu tabletov Galaxy Tab S10 a spolu s nimi by mal prísť aj smartfón Samsung Galaxy S24 FE.

O tomto telefóne sa v posledných týždňoch písalo pomerne veľa. Najnovšiu várku informácií zverejnil portál androidheadlines, ktorý zverejnil viacero marketingových fotiek. Tie ponúkajú pohľad na pripravovaný telefón v celej jeho kráse a potvrdzujú aj niektoré kľúčové parametre výbavy.

Galaxy S24 FE ponúkne 6,7-palcový displej s rozlíšením Full HD+, frekvenciou 120 Hz a maximálnym jasom 1900 nitov. Rámik okolo displeja bude mať hrúbku 1,99 mm a chrániť ho bude ochranné sklo Gorilla Glass Victus+. Samsung použije toto sklo aj na zadnej strane telefónu. Bočný rámik bude z hliníka.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: androidheadlines.com
Samsung Galaxy S24 FE

Exynos 2400 a 50 Mpx hlavný fotoaparát

Androidheadlines tvrdí, že telefón bude poháňať procesor Exynos 2400 (možnože pôjde o špeciálnu verziu Exynos 2400e, pokiaľ nejde o preklep v jeho názve). Spomína sa aj 4565 mAh batéria, ktorá by mala ponúknuť výdrž na úrovni 78 hodín počúvania hudby a 29 hodín sledovania videa.

Zverejnené fotografie potvrdzujú aj fotografickú výbavu, päť farebných verzií a zakomponovanie funkcií umelej inteligencie Galaxy AI. Očakáva sa, že telefón bude využívať nadstavbu One UI 6.1.1 alebo novšiu. Čo sa fotoaparátov týka, k dispozícii bude 50 Mpx hlavný senzor (malo by ísť o senzor ISOCELL GN3), 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 8 Mpx teleobjektív s 3× optickým zoomom a 10× selfie fotoaparát.

Cena telefónu nie je známa, avšak dá sa predpokladať, že bude niekde na úrovni minuloročného Galaxy S23 FE, ktorý štartoval na 699 eur. Kompletnú galériu fotiek si môžete pozrieť na webe Androidheadlines.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: androidheadlines.com
Samsung Galaxy S24 FE

Zdroj: androidheadlines

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit