Uvedenie telefónu na trh sa posúva.

Samsung sa netají tým, že aj naďalej chce rozširovať ponuku Fan Edition zariadení v pravidelných intervaloch. Nie je preto prekvapením, že kórejský výrobca tento rok vydá ďalší FE smartfón, ktorý doplní tri existujúce modely série Galaxy S24. Existuje pritom malá pravdepodobnosť, že model Galaxy S24 FE postihne osud modelu Galaxy S22 FE, ktorý sa uvedenia na trh nakoniec nedočkal. Nedávno sa objavila správa, ktorá potvrdzuje, že Samsung už začal pracovať na modeli Galaxy S24 FE, čo odhalili interné kódy tohto telefónu.

Teraz sa objavili dokonca informácie potvrdzujúce jeden z najdôležitejších prvkov výbavy, ktorým je senzor hlavného fotoaparátu. Správa naznačuje, že Samsung Galaxy S24 FE bude mať rovnaký hlavný fotoaparát ako Galaxy S24, Galaxy S23 alebo Galaxy S23 FE. To znamená, že bude využívať 1/1,57″ senzor ISOCELL GN3 s rozlíšením 50 Mpx a 1,0 μm pixelmi. 

Galaxy S23 Ultra pri našom testeZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S23 FE

Hoci táto správa asi nikoho neprekvapila, tak zároveň ani nesklamala. Pri Samsungu je totižto možné už niekoľko rokov sledovať trend používania rovnakého hardvéru fotoaparátov pri viacerých generáciách smartfónov. Na druhej strane prečo niečo meniť, keď to funguje? 

Séria Galaxy S24 bola uvedená začiatkom tohto roka, pričom model Galaxy S24 FE by sa mohol na trhu objaviť niekedy “od jesene až po začiatok roka 2025. Toto dlhé časové obdobie by totižto mohlo kopírovať podobne dlhý príchod modelu Galaxy S23 FE. Môže to byť spôsobené postupným uvádzaním tohto modelu v závislosti na regióne. Táto správa je zaujímavá aj z dôvodu, že iba nedávno sa objavila informácia, ktorá odkazovala na jeho skoršie predstavenie.

Nakoľko uvedenie tohto smartfónu je ešte v nedohľadne, teraz odporúčame upriamiť pozornosť na blížiaci sa event Galaxy Unpacked, ktorý sa bude konať 10. júla v Paríži. Samsung na ňom predstaví nové skladateľné zariadenia Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, hodinky série Galaxy Watch7, nové Galaxy Watch Ultra, ale aj slúchadlá Galaxy Buds3 a Galaxy Buds3 Pro.

Zdroj: GalaxyClub

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.