Nový model prinesie aj nový prístup k dizajnu.

Apple sa každý rok snaží zaujať veľkolepými udalosťami, na ktorých predstavuje svoje nové produkty. Hoci o prichádzajúcej sérii iPhone 16 vieme veľmi veľa informácií, tak niektoré vyhlásenia ľudí z odvetvia naznačujú, že Apple v septembri síce predstaví zaujímavé zariadenia, ale tie neprinesú žiadne zásadné zmeny. Na tie si máme údajne počkať až do roku 2025 s príchodom modelu iPhone 17 Air. Nedávno sa dokonca objavili nové správy o lacnejšom modeli iPhone SE 4, ktorý má prísť s výraznými dizajnovými zmenami, ale aj o podpore Apple Intelligence, ktorá príde o niečo neskôr, než sa očakávalo.

Je tomu už niekoľko týždňov, čo sa na verejnosť dostávajú informácie o celkom novom zástupcovi série iPhone 17, ktorým je tzv. “SLIM” model. Ten má byť údajne ešte drahší ako verzia Pro Max, avšak už teraz sa zdá, že ide o iPhone, na ktorý sa oplatí počkať. Možno aj preto sa bude Apple tento rok sústrediť viac na optimalizáciu a zlepšenie existujúcich funkcií v sérii iPhone 16.

Apple chce v roku 2025 zvalcovať trh pomocou iPhone 17 Air Zdroj: ShiftDelete
iPhone 17 Air 

Hoci predstavenie série iPhone 17 bude až niekedy v druhej polovici roka 2025, tak Mark Gurman tvrdí, že skutočná inovácia príde so sériou iPhone 17. Gurman uvádza, že Apple plánuje do tejto série zradiť úplne nový model iPhone 17 Air. Tento telefón zároveň vytvorí aj nový prepojovací model, ktorý sa zaradí medzi iPhone 17 a iPhone 17 Pro. Bude sa však vyznačovať odlišným dizajnom, ktorý bude tenký a ľahký. Z nedávnych správ je dokonca isté, že Apple tento model potrebuje ešte viac spopularizovať, ako modely iPhone 12/13 mini a iPhone 14/15, ale aj ako pripravovaný 16 Plus. To zároveň znamená, že iPhone 16 Plus bude posledným “PLUS” modelom, ktorý bude uvedený na trh.

Apple chce v roku 2025 zvalcovať trh pomocou iPhone 17 Air Zdroj: ShiftDelete
iPhone 17 Air 

Gurman dodáva, že Apple plánuje integrovať vysoký výkon Pro modelov aj do menších zariadení. Dosiahnutie tohto cieľa môže spoločnosti trvať približne tri roky, čiže až do roku 2027. Gurman sa vyjadril aj k pripravovanému iPhone SE 4, ktorý bude mať podobný dizajn ako iPhone 14 a príde s podporou Apple Intelligence, čím sa začiatkom roka 2025 stane najlacnejším modelom od Apple s podporou umelej inteligencie.

Predstavenie modelu iPhone 17 Air a integrácia výkonu z Pro modelov do menších zariadení už teraz odhaľujú plány spoločnosti Apple do budúcnosti, aby oslovila čoraz širšiu používateľskú základňu. Aj spoločnosť Google sa odhodlala uviesť menší Pro model Pixel 9 Pro, ktorý má takmer identické rozmery ako základný Pixel 9.

Toto odhodlanie dvoch velikánov z odvetvia uviesť „malé Pro modely“ zároveň naznačuje, že používatelia smartfónov stále chcú používať malé a veľmi výkonné smartfóny.

Zdroj: ShiftDelete

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.