Novinka má predstavovať digitálnu kópiu zeme.

Najnovšia verzia Microsoft Flight Simulator 2024 (propagačné video na YouTube) bude dostupná 19. novembra. Aktuálne nájdete v niekoľkých balíčkoch na rôznych platformách verziu označenú ako Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary. Letecký simulátor sa zameriava na vernosť pilotovania lietadiel, vrtuľníkov alebo iných zariadení schopné lietať. K tomu treba by pripočítať aj vernosť sveta a známych objektov po celom svete. Či už ide o mestské budovy alebo kultúrne pamiatky alebo napríklad prírodné úkazy.

MSFS2024_June24_TrailerScreenshotZdroj: Microsoft

Pokračovateľ v tejto sérii prinesie ďalšiu flotilu lietadiel a detailnejšie zobrazenie letísk ako aj leteckej dopravy. Hra je určená každému, kto chce preskúmavať našu planétu a pozrieť sa, ako rozličné kúty sveta. Nechýbajú rôzne úlohy, ako napríklad záchranná služba, prevádzkovanie komerčných letov alebo napríklad hasenie požiarov. Vyskúšať si môžete aj letecké preteky a takisto vystúpiť z lietadla.

Verzia 2024 má možnosť priniesť skúmanie našej planéty aj vo forme bežných prechádzok po krajine. Plnenie rôznych misií a detailné stvárnenie letovej prevádzky, ako aj napojenie na situáciu v reálnom svete. Príkladom môže byť umiestnenie reálnej letovej prevádzky v konkrétnych miestach. Herné štúdio používa skener LIDAR na získanie presných údajov o krajine. Používajú sa na to satelitné aj letecké snímky po celej Zemi.

Nutné zároveň dodať, že simulátor sa snaží byť aktuálnym a tak každé 3 roky výrobca aktualizuje tieto snímky a aktualizuje terén. V rámci herného priemyslu a zážitku, ktorý hráči môžu získať, vzhľadom na porovnanie s realitou, je toto najpresnejší projekt, aký si môžete vyskúšať. O tom, že sa Microsoft o svoj simulátor stará, je vidieť aj pod podľa pravidelných aktualizácií verzie 2020, ktorá je označená ako 40th Anniversary.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.