Zdražovanie už ovplyvňuje aj Netflix na Slovensku.

O zdražovaní streamovacích služieb sme v poslednej dobe počuli pomerne často. Najnovšie však pristupuje k zvyšovaniu cien predplatného aj známa služba Netflix, ktorá zdražuje aj na Slovensku. Nový cenník je pritom už v platnosti a týka sa nových predplatiteľov. Súčasní predplatitelia zatiaľ majú k dispozícii staré ceny, avšak je pravdepodobné, že vyššie ceny im budú oznámené už pri ďalšom dátume fakturácie. Informovaní by o tom mali byť prostredníctvom e-mailu a notifikácie v aplikácii Netflixu.

Slovensko pritom zostáva stále jednou z krajín, ktorá má k dispozícii predplatné Basic bez reklám. Pôvodne tento typ predplatného stál 7,99 eura a vyznačoval sa HD kvalitou prehrávania a možnosťou prehrávania obsahu len na jednom zariadení. Teraz však toto predplatné stojí až 9,49 eura, je teda drahšie o 1,50 eura. Je tak nutné poznamenať, že aj najlacnejší typ predplatného Netflixu už stojí takmer 10 eur.

Predplatné Standard s možnosťou prehrávania obsahu vo Full HD kvalite až na dvoch zariadeniach súčasne pôvodne stálo 9,99 eura. Teraz však bude stáť 11,49 eura. Opäť sa teda stretávame so zvýšením ceny o 1,50 eura na mesiac.

Nový cenník predplatného NetflixZdroj: TOUCHIT
Nový cenník predplatného Netflix

Najviac populárnym typom predplatného je Premium, ktoré umožňuje prehrávanie obsahu v 4K kvalite s HDR. Súčasťou predplatného je aj priestorový zvuk a možnosť prehrávania obsahu až na štyroch zariadeniach súčasne. Netflix toto predplatné určilo pre rodiny, ktoré bývajú na jednej adrese. Zdieľanie účtu medzi domácnosťami však už nie je možné. Predplatné Premium zaregistrovalo najvyšší nárast ceny, celkovo až o 2 eurá. Z pôvodných 11,99 eura tak teraz stojí až 13,99 eura.

Tento krok Netflixu predplatiteľov určite nepoteší. V prípade tejto streamovacej služby tak môže nahrať do karát konkurencii, ktorá ponúka predplatné o niečo lacnejšie. Napríklad taký SkyShowtime sa tak dá získať už za 4,99 eura v predplatnom s reklamami, Max si viete predplatiť od 7,99 eura, Disney+ stojí 9,99 eura na mesiac.

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.