Pripravovaný model s označením Zenfone 12 Ultra bude identický s herným smartfónom.

Smartfóny z triedy vlajkových lodí na rok 2025 začnú prichádzať na trh už tento rok. Dôvodom je skoršie predstavenie čipsetu Snapdragon 8 Gen 4, vďaka ktorému môžu niektoré vlajkové lode prísť na trh už o pár týždňov. Príkladom je aj také Xiaomi, ktoré sériu Xiaomi 15 predstaví takmer okamžite po tom, čo Qualcomm odhalí svoj čipset pre vlajkové lode na rok 2025. Na novej generácii vlajkových lodí však pracuje aj spoločnosť ASUS.

Pripravovaným modelom má byť ASUS Zenfone 12 Ultra, ktorý bude nástupcom modelu s označením Zenfone 11 Ultra. V prípade tohto telefónu, ktorý prišiel na trh v priebehu tohto roka, šlo o skutočne výkonné zariadenie. Zenfone 11 Ultra bol totiž prezlečeným herným modelom ROG Phone 8. A rovnaká situácia by sa mala zopakovať aj pri ďalšej generácii telefónov.

Model ASUS Zenfone 12 Ultra sa tak objavil v IMEI databáze, kde potvrdil kódové označenie ASUSAI2501H. Aj tento rok by pritom mal byť model Zenfone 12 Ultra prezlečeným herným smartfónom, pričom jeho predlohou bude model ROG Phone 9, ktorého označenie v databáze je ASUSAI2501D. Špecifikácie týchto smartfónov zatiaľ nie sú jasné, no je takmer isté, že základom výbavy bude čipset Snapdragon 8 Gen 4.

ASUS Zenfone 11 UltraZdroj: TOUCHIT
ASUS Zenfone 11 Ultra

Keďže pôjde o zariadenia vyžadujúce vysoký výkon najmä na hry a iné náročnejšie úkony, disponovať budú aj veľkou RAM. Medzi pamäťovými konfiguráciami by sa tak mala objaviť verzia s 12 GB RAM. ROG Phone 9 sa však od Zenfone 12 Ultra bude odlišovať v niekoľkých vlastnostiach. Medzi nimi by malo byť špeciálne herné osvetlenie a fyzické tlačidlá ovládania, ktoré využijú najmä hráči. Herné vlastnosti by sa teda mali objaviť len v ROG Phone 9.

Vzhľadom na to, že generácia smartfónov ROG Phone 8 aj model Zenfone 11 Ultra prišli na trh v prvých mesiacoch tohto roka, očakáva sa, že nová generácia telefónov v najbližších mesiacoch nepríde. ASUS by mohol obe novinky predstaviť až začiatkom budúceho roka, čo nám však potvrdia budúce úniky.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.