Po predstavení čipsetu Snapdragon 8 Gen 4 sa ukážu aj prvé vlajkové lode pre rok 2025.

Čipset Snapdragon 8 Gen 4 je horúcou témou medzi fanúšikmi kvalitných výkonných smartfónov z kategórie vlajkových lodí. Práve tento čipset má poháňať smartfóny, ktoré budú vlajkovými loďami pre rok 2025 a ponúkne výkon, aký sme doteraz v smartfónoch nevideli. Okrem únikov na internete však už teraz môžeme vidieť aj oficiálne informácie od spoločnosti Qualcomm, ktorá oznámila dátum konferencie s názvom Snapdragon Summit.

Práve v rámci tejto konferencie sa ukáže nový čipset s označením Snapdragon 8 Gen 4. Konferencia sa bude konať na Havaji a trvať bude od 21. do 23. októbra. Práve prvý deň konferencie by pritom mal byť určený na predstavenie čipsetu. Snapdragon 8 Gen 4 bude vyrobený 3 nm procesom spoločnosti TSMC a už predchádzajúce úniky naznačovali, že v oblasti výkonu sa bude porovnávať s čipom M3 od spoločnosti Apple.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4Zdroj: SmartPrix
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

Po októbrovom predstavení čipsetu od spoločnosti Qualcomm očakávame, že sa na trhu ukážu aj prvé vlajkové lode určené pre rok 2025. Prvými smartfónmi, ktoré vo výbave ponúknu čipset Snapdragon 8 Gen 4, budú modely zo série Xiaomi 15. Tie budú najskôr predstavené v Číne a je pravdepodobné, že konferencia s predstavením smartfónov prebehne len krátko po Snapdragon Summite. Séria Xiaomi 15 by teda mohla byť predstavená už v októbri.

Po sérii Xiaomi 15 by sa však mali ukázať aj ďalšie modely, ktoré vo výbave ponúknu práve tento čipset. Medzi ne má už na základe predchádzajúcich únikov patriť aj séria OnePlus 13 či nové vlajkové lode spoločnosti IQOO. V rámci regiónu USA bude prvou sériou smartfónov s novým Snapdragonom modelový rad Galaxy S25 od Samsungu. Treba však spomenúť aj to, že tento rok budú predstavené modely s čipsetom Snapdragon 8 Gen 4 dostupné primárne v Číne, ich globálna distribúcia bude najmä začiatkom budúceho roka.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.