Apple ide podľa plánu.

O novej generácii slúchadiel Apple AirPods sa hovorí už od konca roka 2023. Pôvodné informácie Marka Gurmana z portálu Bloomberg hovorili o tom, že AirPods 4. generácie prídu v roku 2024 a najnovšie vydanie jeho newslettera Power On tieto informácie potvrdzuje.

Očakáva sa, že Apple by mohol oznámiť nové slúchadlá AirPods spoločne s novými iPhonmi už o pár týždňov. Predpokladaný dátum tlačovej konferencie je 10. september. Technologický gigant však plánuje tento rok predstaviť aj nové iPady a MacBooky Pro s procesorom M4, takže na uvedenie nových slúchadiel bude mať viacero príležitostí.

AirPods 4. generácie by mali prísť na trh v dvoch verziách, ktoré nahradia aj AirPods 2 aj AirPods 3. Lacnejšia verzia nahradí druhú generáciu, drahší model bude priamym nástupcom tretej generácie. Zatiaľ však nie je známe, aké názvy Apple použije – či sa bude lacnejší model nazývať AirPods SE, AirPods 4 Lite alebo úplne inak.

Drahší model by mal priniesť niekoľko zlepšení. Jedným z nich vraj bude funkcia aktívneho odhlučnenia (ANC). V oboch prípadoch sa očakáva aj prechod na USB-C port.

Rovnakú evolúciu (prechod na USB-C) by mali dostať aj AirPods Max 2. generácie, ktoré by takisto mali prísť na trh ešte v roku 2024. Bohužiaľ, v ich prípade sa očakáva, že s výnimkou nového nabíjacieho portu nedostanú prakticky žiadne ďalšie zlepšenia. Uvidíme teda, ako to bude naozaj.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit