WhatsApp konečne príde s používateľskými menami, doplní ich o heslá ku komunikácii.

Komunikačná platforma WhatsApp už pred niekoľkými mesiacmi prišla s informáciou, že pracuje na používateľských menách. Tie by mali nahradiť telefónne čísla, ku ktorým sa účty na WhatsAppe viažu, čím by umožnila používateľom komunikovať o niečo súkromnejšie. Nie každý totiž rád zdieľa svoje telefónne číslo a aktuálne je aj nevýhodou to, že keď je niekto pridaný do komunikačnej skupiny, automaticky je jeho telefónne číslo zdieľané s ďalšími účastníkmi skupiny.

Teraz sa však zdá, že WhatsApp ide opäť pracovať na zavedení používateľských mien, ktoré by mohli byť k dispozícii už v najbližších mesiacoch. Konkrétne sa rozpráva o tom, že prví používatelia by si mohli nastaviť používateľské meno namiesto telefónneho čísla už do konca tohto roku. Telefónne číslo sa tak bude zrejme s účtom na WhatsAppe spájať stále, s inými používateľmi však bude možné zdieľať len prezývku, ktorú si zvolí používateľ osobne.

Výhodou nových prezývok však bude aj lepšia kontrola nad tým, kto s vami bude komunikovať. WhatsApp totiž pripravuje aj akési heslá, ktoré budú zložené z číslic. Aktuálne sa táto možnosť nazýva PIN k používateľskému menu, pričom tento PIN si budete môcť nastaviť a zmeniť kedykoľvek. Slúžiť bude k spojeniu na WhatsAppe, kde vás už nebude môcť len tak kontaktovať cudzia osoba.

WhatsApp pripravuje používateľské mená a heslá PINZdroj: wabetainfo.com
WhatsApp pripravuje používateľské mená a heslá PIN

Ak vás teda bude chcieť kontaktovať osoba, s ktorou zatiaľ vo WhatsAppe nie ste v spojení, bude musieť zadať tento PIN. Bez neho nebude možné kontaktovať osobu s aktívnym heslom typu PIN. WhatsApp týmto spôsobom chce bojovať proti spamu a podvodom, ktoré sa prostredníctvom tejto siete šíria a cudzí ľudia bez hesla už nebudú môcť šíriť len tak podvody. Nevýhodou však je, že ak budete chcieť s niekým na WhatsAppe komunikovať, budete mu musieť najskôr prezradiť vaše heslo pravdepodobne prostredníctvom inej komunikačnej platformy.

V súčasnosti sú obe nové funkcie len vo vývoji, takže nie sú dostupné ani pre beta testerov. Ako sme však už uviedli vyššie, sprístupnenie pre prvých používateľov by mohlo prebehnúť do konca tohto roka.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.