Nielen Pixel 9 Pro XL, no aj základný Pixel 9 získal skvelé hodnotenie v DxOMark.

Smartfóny zo série Google Pixel sú všeobecne známe tým, že disponujú kvalitnými fotoaparátmi. Ich majitelia si výsledné snímky nevedia vynachváliť, čo môžeme potvrdiť aj z našich redakčných skúseností a poukázali sme na to aj v recenzii modelu Pixel 9 Pro XL. Google však tento rok na Slovensko priniesol tri smartfóny, pričom najlacnejším z nich je základný model Pixel 9. Aj tento sa teraz objavil v rebríčku fotomobilov DxOMark, kde zaujal skvelú pozíciu.

Vo svojej cenovej kategórii smartfónov zaujal dokonca prvú priečku, pričom celkovo získal 154 bodov hodnotenia. V celkovom rebríčku aktuálne drží siedmu priečku, čo je taktiež pôsobivým výsledkom. Základný model sa teda taktiež nenechal zahanbiť a zatiaľ čo jeho väčší brat Pixel 9 Pro XL sa momentálne pýši titulom druhého najlepšieho fotomobilu rebríčka, základný model potvrdzuje svoju prémiovú pozíciu.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Pixel 9 sa o siedmu priečku delí s dvomi inými smartfónmi výrobcu Apple. Bodové hodnotenie s výsledkom 154 totiž získali aj modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, ktoré sú aktuálne najlepšie vybavenými iPhonami pred očakávaným predstavením ďalšej generácie. Aj základný Pixel 9 je teda prémiovým fotomobilom, ktorý majiteľov poteší v oblasti fotografickej výbavy.

DxOMark v hodnotení vyzdvihuje najmä dobre vybalansované výsledky či už pri fotografii alebo videu a excelentné farby displeja, ktoré sú presné v mnohých podmienkach. Nedostatok má Pixel 9 z dôvodu chýbajúceho teleobjektívu a nedostatočnej stabilizácie videa pri chôdzi. Vcelku však model ponúka skvelé fotografické výsledky.

Model Pixel 9 aktuálne v redakcii aj testujeme a naše prvé dojmy sme zhodnotili aj v najnovšej epizóde podcastu Dotyk. Ak vás však zaujímajú vzorky snímok, určite si počkajte aj na recenziu, ktorú zverejníme v najbližších dňoch.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.