Tento dátum sa spomínal v posledných týždňoch viackrát.

Predstavenie nových iPhonov sa nezadržateľne blíži. A zatiaľ čo mnohí konkurenti Applu sa tento rok poponáhľali a svoje novinky predstavili skôr ako obvykle, kalifornský gigant sa drží svojho tradičného termínu. Nové iPhony by teda mali byť opäť predstavené približne v polovici septembra, pričom v posledných týždňoch najviac rezonoval dátum 10. september.

Tento dátum teraz potvrdil aj Mark Gurman z portálu Bloomberg, ktorý je dlhodobo najspoľahlivejším zdrojom informácií zo zákulisia Applu. Gurman tvrdí, že Apple ide podľa plánu a 10. septembra by mal predstaviť nielen nové iPhony, ale aj novú generáciu hodiniek Apple Watch a nové slúchadlá AirPods. Novinky by sa mali následne dostať do predaja 20. septembra.

Očakáva sa, že iPhony 16 prinesú o trošku väčšie displeje a nové tlačidlo na fotenie, ktoré z konkurencie doteraz ponúkali iba telefóny Sony Xperia. Veľký dôraz bude kladený aj na funkcie umelej inteligencie s názvom Apple Intelligence.

Väčšie obrazovky sa očakávajú aj v prípade novej generácie hodiniek Apple Watch. Tie sa z hľadiska uhlopriečky zväčšia až na úroveň Apple Watch Ultra. Otázkou ostáva, či sa dočkáme aj nových zdravotných funkcií, o ktorých sa špekuluje už takmer rok.

V prípade AirPodov 4. generácie sa očakáva jeden lacnejší model, ktorý bude nástupcom modelu AirPods 2 a jeden drahší model, ktorý nahradí AirPods 3. Detailnejšie som o tom písal v samostatnom článku TU.

Apple by mal tento rok predstaviť aj prvé MacBooky s procesormi M4 a nový lacný iPad a iPad mini. Tieto novinky však budú predstavené neskôr na jeseň na samostatnej konferencii.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit