Tieto Xiaomi, Redmi a POCO smartfóny už nezískajú ďalšiu aktualizáciu.

Čínske Xiaomi sa už teraz pripravuje na predstavenie viacerých nových smartfónov na globálnom trhu. Už počas septembra by sa mali totiž predestaviť telefóny zo série Xiaomi 14T, ak teda bude výrobca nasledovať načasovanie z minulého roka pri sérii Xiaomi 13T. Rovnako sa očakáva aj veľké spustenie predaja na globálnom trhu skladateľného MIX Flip, ktorý bude prvým telefónom s takýmto dizajnom na v Európe od Xiaomi. Aj keď však nové telefóny prídu na trh, niektoré staršie prichádzajú o softvérovú podporu.

Je to prípad aj niektorých zariadení určených pre náš región a tiež vybraných tabletov z portfólia spoločnosti. Zoznam je pritom aktualizovaný ku dňu 27. augusta 2024 a obsahuje množstvo nových zariadení. Pre porovnanie sa môžete pozrieť aj na zoznam z júla, ktorý obsahoval o niekoľko zariadení menej.

Nepodporované Xiaomi smartfóny

Do zoznamu nepodporovaných Xiaomi smartfónov pribudlo hneď niekoľko zariadení a medzi nimi sú aj niektoré tablety. Značka Xiaomi pritom na zozname neobsahuje žiadne nové zariadenia určené pre globálny trh, avšak pribudli zariadenia ako Xiaomi Pad 5 Pro (5G) a tiež Xiaomi MIX 4. Všetko sú to pritom zariadenia určené pre čínsky trh. Ukončenie podpory pre Xiaomi Pad 5 Pro vo verzii s Wi-Fi aj 5G je ale zásadné z toho dôvodu, že základný model série bol určený aj pre globálny trh. Je tak možné, že čoskoro aj tento tablet získa svoju poslednú aktualizáciu.

Zoznam nepodporovaných smartfónov XiaomiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Xiaomi

Nepodporované Redmi smartfóny

Zoznam nepodporovaných smartfónov v prípade značky Redmi zostáva nezmenený. Majitelia telefónov tejto značky sa teda nemusia mať aktuálne na pozore, avšak dôležitá zmena nastáva u sesterskej značky POCO, ktorá obsahuje aj globálny, resp. európsky model. Redmi však aktuálne žiadne zariadenia neodsúva na druhú koľaj.

Zoznam nepodporovaných smartfónov RedmiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Redmi

Nepodporované POCO smartfóny

Zásadnou zmenou je rozšírenie zoznamu nepodporvaných smartfónov značky POCO, ktorá obsahuje aj globálny model. Na zoznam totiž pribúda aj model POCO F3, ktorý bol svojho času skutočne populárny. Ak teda vlastníte tento smartfón predstavený v roku 2021, mali by ste vedieť, že ďalšie aktualizácie už nezískate. Okrem tohto modelu na zoznam pribudol aj POCO F3 GT v indickej verzii a tiež Redmi K40 v čínskej verzii.

Zoznam nepodporovaných smartfónov POCOZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov POCO

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.