Xiaomi opäť aktualizovalo zoznam nepodporovaných smartfónov, pribudli aj niektoré obľúbené modely.

Softvérová podpora sa v prípade Xiaomi smartfónov väčšinou len predlžuje. Zatiaľ čo pred pár rokmi nebolo ničím nezvyčajným, keď aj prémiové telefóny mali prísľub dvoch aktualizácií Androidu a troch rokov bezpečnostných záplat, dnes výrobca sľubuje oveľa dlhšiu podporu. Niektoré modely tak dokážu získať aj päť rokov softvérovej podpory, čo je bezpochyby výhodou pre zákazníkov.

Aj napriek predlžujúcej sa podpore pre aktualizácie však neustále na zoznam nepodporovaných smartfónov prichádzajú nové modely. Tento zoznam zverejňuje výrobca priamo na svojom webe, pričom aj teraz ho aktualizoval. Aktualizácia zoznamu nepodporovaných zariadení, ktoré už nezískajú žiadne aktualizácie, prebehla ku dňu 25. júla 2024.

Nepodporované Xiaomi smartfóny

Posledná aktualizácia zoznamu nepodporovaných smartfónov o ktorej sme vás informovali prebehla ešte v apríli. Teraz tak na zoznam pribudlo viacero modelov, z ktorých niektoré stále využívame aj v Európe, resp. aj na Slovensku. V prípade, že teda vlastníte modely ako Mi 10 či Mi 10 Pro, ďalšie aktualizácie už neočakávajte. Xiaomi tak ukončuje podporu pre vlajkové lode predstavené v roku 2020. Okrem týchto smartfónov sa však na zozname objavuje aj model Mi 11 Lite 5G zatiaľ len vo verzii s japonskou ROM. Je však pravdepodobné, že tento model príde o aktualizácie čoskoro aj v prípade európskej či globálnej ROM. Nižšie sa môžete pozrieť na kompletný zoznam nepodporovaných smartfónov značky Xiaomi.

Zoznam nepodporovaných smartfónov XiaomiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Xiaomi

Nepodporované Redmi smartfóny

Okrem značky Xiaomi zoznam nepodporovaných smartfónov aktualizovalo aj Redmi. Táto sesterská značka pridala na zoznam taktiež niektoré modely, ktoré možno vlastníte, prípadne stále používate. Telefóny Redmi sú totiž populárne medzi mnohými fanúšikmi a aj napriek tomu že sú zvyčajne lacné, používajú sa na trhu aj niekoľko rokov. Z globálnych modelov však na zoznam pribudol len jeden a je ním Redmi Note 8 (2021). Tento smartfón bol predstavený pred tromi rokmi a aktuálne už nebude získavať žiadne aktualizácie. Nižšie sa môžete pozrieť na kompletný zoznam nepodporovaných Redmi smartfónov.

Zoznam nepodporovaných smartfónov RedmiZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov Redmi

Nepodporované POCO smartfóny

Treťou značkou zo skupiny Xiaomi, ktorá využíva úpravu Androidu v podobe MIUI, resp. Xiaomi HyperOS, je POCO. Aj táto značka aktualizovala zoznam nepodporovaných smartfónov. Našťastie však naň nepribudol žiadny smartfón určený pre globálny trh, takže Slovákov sa táto zmena týkať nebude. Výnimkou by však boli prípady, kedy by si používatelia kúpili smartfóny napríklad s ruskou či tureckou ROM. Nižšie sa môžete pozrieť na kompletný zoznam nepodporovaných POCO smartfónov.

Zoznam nepodporovaných smartfónov POCOZdroj: Xiaomi
Zoznam nepodporovaných smartfónov POCO

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.