OPPO oznámilo práce na tri-fold smartfóne, niečo to však nie je v poriadku.

Smartfóny so skladateľným displejom sú na trhu už nejaký ten rok. Najväčším priekopníkom na globálnom trhu v tejto sfére je bezpochyby Samsung, v Číne dominujú najmä domáce značky. Tým sa však v poslednej dobe zdá, že zaužívané modely typu fold a flip sú už akosi nudné a pracujú na nových dizajnoch. Vyzerá to teda tak, že najbližším známym typom so skladateľným displejom bude tri-fold, na ktorom už niektoré značky dokončujú práce a pripravujú ich na komerčné účely.

Azda najvýraznejšou značkou v tejto oblasti je Huawei, ktorého model sa už objavil aj na niekoľkých reálnych snímkach. Práce na takomto zariadení už oznámilo aj konkurenčné Xiaomi a zahanbiť sa nenechalo ani OPPO. Riaditeľ segmentu so skladateľnými smartfónmi práve značky OPPO, Zhou Yibao totiž na sociálnej sieti Weibo oznámil, že výrobca v tomto segmente pripravuje model tri-fold už niekoľko rokov.

OPPO tak malo vytvoriť väčší počet konceptov, z ktorých sa ani jeden zatiaľ nedostal na verejnosť. Zhou však informuje o tom, že jeden z konceptov sa nakoniec dostane do predaja a práce na ňom by už mali byť v pokročilom štádiu. V príspevku dokonca zverejnil aj snímku takéhoto telefónu, ktorá vzbudzuje pozornosť nejedného fanúšika technológií. Na snímke je totiž vidno model typu tri-fold, používateľné prostredie je ale nejasné.

Tri-fold značky OPPOZdroj: gsmarena.com
Tri-fold značky OPPO

Na displeji tohto telefónu je vidno aj ikony, ktoré korešpondujú s operačným systémom Android, aj iOS. Je tak možné, že ide len o akýsi render a nie skutočnú snímku. Prečo by však Zhou ako predstaviteľ značky OPPO zverejnil takúto snímku, nie je jasné. Príspevok zo sociálnej siete Weibo bol neskôr odstránený, snímka sa ale zachovala a koluje po internete. Odstránenie príspevku ale naznačuje to, že OPPO má možno iné plány na to, aby oznámilo model typu tri-fold verejnosti.

Nech je to už s modelom typu tri-fold od OPPO akokoľvek, s istotou môžeme povedať, že segment so skladateľnými smartfónmi v najbližších mesiacoch čakajú výrazné zmeny. Telefóny tri-fold budú oznamované ako na bežiacom páse, keďže čínske značky medzi sebou začnú súťažiť o to, kto bude mať takýto telefón najúspešnejší.

Zdroj: androidauthority.com, gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.