Novinky zo série OnePlus 13 ponúknu nový Snapdragon 8 Gen 4 medzi prvými.

Október sa už blíži a s ním aj konferencia známa ako Snapdragon Summit. V rámci tejto konferencie predstaví spoločnosť Qualcomm svoj najnovší čipset s označením Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude znamenať vyšší výkon a lepšie možnosti pre vlajkové lode. S predstavením nového čipsetu sa budú pripravovať aj iné spoločnosti na svoje veľké dni, nakoľko po odhalení najnovšieho Snapdragonu sa môže začať maratón predstavovania vlajkových lodí na rok 2024.

Už teraz je pritom jasné, že prvou značkou, ktorá vo výbave telefónu ponúkne Snapdragon 8 Gen 4, bude Xiaomi. Tá predstaví sériu Xiaomi 15 len pár dní po predstavení nového Snapdragonu, dátumy však zatiaľ nepoznáme. Po novinkách z dielne Xiaomi by však v blízkej dobe mohli prísť na trh aj nové modely spoločnosti OnePlus. Séria OnePlus 13 by totiž mohla prísť na trh skôr.

OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loďZdroj: OnePlus
OnePlus 12: Takto vyzerá nová vlajková loď

Treba mať ale na pamäti, že stále ide o čínske predstavenie smartfónov. Globálne predstavenie noviniek prebehne pravdepodobne až začiatkom budúceho roka, v prípade modelov Xiaomi sa očakáva predstavenie telefónov počas konferencie MWC v Barcelone. Späť ale k OnePlus, ktoré minulý rok predstavilo sériu OnePlus 12 v decembri. Tento rok by sme sa ale vlajkových lodí mohli dočkať o dva mesiace skôr aj napriek tomu, že ešte nemáme veľa informácií o výbave.

Modely z radu OnePlus 13 by mohli byť predstavené v októbri, prípadne začiatkom novembra. Informuje o tom aj známy leaker s prezývkou Digital Chat Station. Základom výbavy modelu OnePlus 13 by mal byť práve spomínaný Snapdragon 8 Gen 4, ďalej sa očakáva aj zakomponovanie 6,8″ LTPO OLED displeja a 6000 mAh batérie s podporou 100 W nabíjania. V prípade výbavy ide stále len o špekulácie.

OnePlus by sa mal tento rok sústrediť aj na fotografickú výbavu smartfónov, pričom hlavným snímačom by mal byť 50 Mpx SONY LYT808. Očakáva sa aj zvýšená odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 či dokonca IP69.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.