Načasovanie značky Huawei s modelom tri-fold nie je najšťastnejšie.

Čínska spoločnosť Huawei už dlhšiu dobu pracuje na smartfóne so skladateľným displejom, ktorý sa bude líšiť od súčasných rozšírených typov skladačiek. Na snímkach sa tak už objavil model tri-fold, ktorý pozostáva z troch častí displeja a skladá sa teda na dvoch miestach. V rozloženom stave pôjde o väčší telefón, ktorý sa bude podobať na tablet, v zloženom stave zasa pôjde o štandardný telefón. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že čínsky výrobca plánuje jeho predstavenie už tento mesiac.

Vďaka skorším únikom vieme, že model je už takmer vo finálnom štádiu prípravy pred predstavením. Jeho názov zatiaľ síce nepoznáme, no v únikoch sa označuje typom zariadenia ako tri-fold. Teraz však vieme bližšie informácie k predstaveniu smartfónu, ktorý by mal Huawei predstaviť už o pár dní. Dátum predstavenia ale nie je najšťastnejší, nakoľko na toto obdobie je už naplánované jedno veľké predstavenie zariadení.

Huawei si tak mal na predstavenie skladateľného modelu tri-fold vybrať 10. september. Vyplýva to aj z oficiálneho plagátu s pozvánkou na predstavenie, ktorý zdieľal na sociálnej sieti X aj známy leaker s prezývkou Ice Universe. V tomto čase by sa však mali predstaviť aj nové smartfóny spoločnosti Apple. Predstavovanie série iPhone 16 vzhľadom na časový posun prebehne v Číne o 1.00 v noci dňa 10. septembra, u nás to bude o 19.00, 9. septembra. Nakoľko však v Číne prebehne predstavenie 10. septembra, je zvláštne, že o 14.30 čínskeho času v ten istý deň Huawei predstaví svoj model typu tri-fold.

Úspech spoločnosti s týmto rozhodnutím zatiaľ nevieme zhodnotiť. Je možné, že sa snaží zatieniť predstavenie nových iPhonov, no napriek tomu je diskutabilný aj úspech modelu tri-fold na trhu. Predaj tohto telefónu bude totiž pravdepodobne obmedzený len na určité trhy. Zo skorších únikov vyplýva aj vyššia cena telefónu, ktorá rovnako môže znížiť šance výrobcu na úspech v predajoch.

V každom prípade sa však predstavenie tohto telefónu už blíži. Tri-fold značky Huawei bude vzhľadom na náš čas predstavený 11. septembra o 8.30 ráno. Ak vás tento smartfón teda zaujíma bližšie, už čoskoro sa dozviete viac.

Zdroj: X (@UniverseIce)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.