Acer Nitro Blaze 7 (GN771) je vstupenka firmy do segmentu vreckových herných počítačov.

Je to prvá generácia prenosného herného počítača Acer s umelou inteligenciou a je vybavená procesorom AMD Ryzen 7 8840HS s technológiou Ryzen AI.v tomto modeli s výkonom 39 AI TOPS. Na trhu sú aj ďalšie konzoly tohto typu. Odporúčame náš prehľad prenosných herných konzol.

Nitro Blaze 7 je vybavený 7-palcovým Full HD (FHD) IPS displejom s dotykovým rozhraním, s technológiou AMD FreeSync Premium a obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Systém beží na operačnom systéme Windows 11 a je vybavený novou aplikáciou Acer Game Space, ktorá umožňuje inštaláciu hier naprieč platformami. Súčasťou CPU je grafická karta AMD Radeon 780M s technológiou Radeon Super Resolution na zvýšenie rozlíšenia grafiky v reálnom čase.

7-palcový dotykový displej IPS s rozlíšením 1920 × 1080 px ponúka 100 % pokrytie sRGB. Úložisko má kapacitu až 2 TB M.2 NVMe PCIe SSD a 16 GB pamäte LPDDR5x s rýchlosťou 7500 MT/s.

Nitro-Blaze-GN771_GN771Zdroj: Acer

Nová aplikácia Acer Game Space umožní prechádzať knižnicou hier v hernom vreckovom počítači so systémom Windows 11. Zariadenie je tiež plne kompatibilné s hlavnými hernými platformami a obsahuje 3 mesiace PC Game Pass pre prístup k stovkám PC hier.

Herný handheld Nitro Blaze 7 má Wi-Fi 6E, slot na microSD karty, rýchle nabíjanie

a čítačku kariet microSD 4.0 na rozšírenie úložnej kapacity a 2 × USB-C 40 Gbps. Hmotnosť je 670 gramov. Ceny a dostupnosť na Slovensku zatiaľ nie sú známe.

Nitro-Blaze-GN771_GN771Zdroj: Acer

Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.