Existenciu modelu potvrdila certifikačná databáza.

Séria Razr 50 pred pár mesiacmi úspešne nadviazala na populárnu sériu Razr 40. Najnovší zástupcovia Razr 50 a 50 Ultra boli predstavení v júni tohto roka, avšak spoločnosť Motorola sa už teraz pripravuje na uvedenie ďalšieho zástupcu, ktorý doplní existujúce modely tejto série. Smartfóny Razr odkazujú na pôvodné tlačidlové véčka, ktoré boli v minulosti veľmi populárne, z čoho sa spoločnosť Motorola snaží ťažiť aj v súčasnosti.

Pripravovaná Motorola Razr 50s sa prvýkrát objavila v certifikačnej databáze s certifikáciou HDR10+, čo naznačuje, že tento nový model by mohol byť uvedený na trh v najbližších mesiacoch. Hoci ďalšie špecifikácie ešte nie sú známe, certifikačná webová stránka HDR10+ odhaľuje, že displej pripravovaného smartfónu bude podporovať HDR10+, čo zaručuje vynikajúcu kvalitu obrazu s vysokým dynamickým rozsahom.

Motorola Razr 40 Ultra vo farbe Peach FuzzZdroj: TOUCHIT.sk
Motorola Razr 40 Ultra vo farbe Peach Fuzz

Čo vieme o Razr 50s

Samotné pomenovanie novinky naznačuje, že pôjde o lacnejšieho súrodenca modelov série Razr 50, ktorý čoskoro doplní spomínané modely Razr 50 a 50 Ultra. Toto tvrdenie sčasti potvrdzuje písmeno „s“ v názve smartfónu. Na druhej strane ide aj o celkom logický krok, ktorý by mohol pomôcť oživiť predaje série Razr 50 ešte pred koncom kalendárneho roka.

Aj keď sa predpokladá, že Razr 50s by mohol byť cenovo dostupnejším variantom vlajkovej lode série Razr 50, tak spoločnosť Motorola sa k existencii tohto modelu ešte nevyjadrila. Rovnako ani nepotvrdila žiadne podrobnosti týkajúce sa parametrov tohto skladacieho véčka, ale očakáva sa, že sa čoskoro objaví na ďalších certifikačných platformách, čo by mohlo odhaliť jeho základné špecifikácie.

Motorola Razr 50 / UltraZdroj: TOUCHIT
Motorola Razr 50 / Ultra

Modely série Razr 50

V súvislosti s uvedením modelu Razr 50s sa spomína aj sprístupnenie modelu Razr 50 pre ďalšie trhy. Pripomeňme si, že toto skladacie véčko je vybavené funkciami Moto AI, ktoré zlepšujú používateľský zážitok, najmä v oblasti fotografovania. Smartfón ponúka 3,6-palcový externý displej s ochranou Corning Gorilla Glass Victus a maximálnym jasom 1700 nitov. Zariadenie vo svojej výbave má 50 Mpx hlavný fotoaparát, 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 32 Mpx Quad Pixel selfie fotoaparát.

Dostupnosť

Zatiaľ však neexistujú oficiálne informácie o tom, či bude Motorola Razr 50s dostupná aj na globálnom trhu. Avšak, vzhľadom na popularitu predchádzajúcich modelov série Razr a záujem o skladacie smartfóny, je pravdepodobné, že Motorola bude mať záujem uviesť tento model aj na medzinárodné trhy.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.