Lenovo na konferencii Innovation World 2024 predstavilo najnovšie počítače s umelou inteligenciou vrátane notebookov ThinkPad, ThinkBook, Yoga a IdeaPad.

Éra počítačov s umelou inteligenciou

Analytici predpokladajú, že 60 % dodaných počítačov do roku 2027 už bude prispôsobených pre umelú inteligenciu. Počítače s umelou inteligenciou od Lenovo stoja na čele tejto transformácie a využívajú prirodzené interakcie a personalizované veľké jazykové modely. Vďaka týmto inováciám je výpočtová technika osobnejšia tým, že prispôsobuje zážitky konkrétnym používateľom.

Podpora firemných užívateľov v ére umelej inteligencie

V rámci komerčného segmentu pre firemných používateľov predstavilo Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition. Ide o špičkový firemný notebook vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Intel. Toto zariadenie je vybavené technológiou Intel Core Ultra a využíva možnosti umelej inteligencie. Rad notebookov Lenovo Aura Edition prináša napr. Inteligentné režimy, ktoré intuitívne prispôsobujú výkon a schopnosti umelej inteligencie podľa toho, čo práve robíte. Ďalej je tu Inteligentné zdieľanie umožňujúce plynulé zdieľanie obrázkov medzi zariadeniami s pomocou umelej inteligencie. Funkcia Inteligentná starostlivosť poskytuje nepretržitú podporu v reálnom čase a zaisťuje vám všetku pomoc pri ovládaní zariadenia.

Lenovo ThinkPad X12 Carbon Gen 7
Lenovo ThinkPad X12 Carbon Gen 13 Aura Edition

Spolu s týmto notebookom predstavilo Lenovo aj modely ThinkPad T14 Gen 6 AMD a ThinkBook 16 Gen 7+. Tie sú poháňané AI procesormi AMD Ryzen, ktoré sú určené ma multitasking, kreativitu a majú vysokú energetickú účinnosť. Lenovo tiež uviedlo notebook ThinkBook 16 Gen 7 poháňaný 8-jadrovým procesorom Snapdragon X Plus, ktorý prináša vysoký výkon umelej inteligencie aj do malých a stredných firiem.

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7
Lenovo ThinkBook 16 Gen 7

Lenovo tiež predstavilo riešenie AI PC Fast Start. To pomôže do prevádzky rýchlo začleniť zariadenia pripravené na umelú inteligenciu a maximalizuje návratnosť investícií vďaka poradenstvu založenému na umelej inteligencii a zjednodušenému nasadeniu.

Lenovo tiež ukázalo koncept zariadenia Auto Twist AI PC, ktorý prináša novú formu interakcie s používateľmi. Toto zariadenie je charakteristické zaujímavým dizajnom Auto Twist. Funguje to tak, že tento notebook zachytí vašu tvár a potom pohybom displeja sleduje vaše pohyby pred notebookom. Je to výhodné napr. pri videoprezentácii.

Lenovo Auto Twist
Lenovo Auto Twist AI PC

AI technológie pre bežných užívateľov

Lenovo tiež predstavilo niekoľko rôznych notebookov pre bežných používateľov. Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition (15”, 9) je založený na procesore Intel a predstavuje vrchol špičkového designu a inovatívnych technológií. Tento notebook disponuje širokou škálou funkcií Lenovo Aura Edition prispôsobených pre zvýšenie používateľského komfortu vrátane Inteligentných režimov, Inteligentného zdieľania a Inteligentnej starostlivosti. S procesorom Intel Core Ultra, výkonnou integrovanou grafikou a voliteľným dotykovým 2.8K OLED displejom.

Lemovo Yoga Slim 7i
Lenovo Yoga Slim 7i

Notebook Lenovo Yoga Pro 7 (14”, 9) je založený na procesore AMD Ryzen AI 9 s výkonom neurálnej procesorovej jednotky (NPU) až 50 TOPS. Je určený pre tvorcov obsahu a profesionálov, ktorí vyžadujú výkonný multitasking a kreatívne funkcie. Je tiež vybavený funkciami Lenovo X Power na zvýšenie výkonu a efektivity. Notebook Yoga Pro 7 disponuje 14,5-palcovým PureSight Pro OLED displejom s vysokou farebnou presnosťou a ostrosťou.

Lenovo Yoga Pro 7
Lenovo Yoga Pro 7

Modely Lenovo IdeaPad Slim 5x (14”, 9) a IdeaPad 5x 2-in-1 (14”, 9) ďalej rozširujú ponuku Lenovo v oblasti zariadení s umelou inteligenciou pre bežných používateľov. Spájajú elegantný dizajn s vysokým výkonom. Tieto zariadenia, poháňané 8-jadrovými procesormi Snapdragon X Plus, ponúkajú zvýšenú produktivitu založenú na umelej inteligencii.

Lenovo IdeaPad Slim 5x
Lenovo IdeaPad Slim 5x

Lenovo ďalej rozšírilo portfólio zariadení IdeaPad s 15-palcovým a 13-palcovým modelom IdeaPad Slim 5. Oba sú poháňané procesormi radu AMD Ryzen 7000. Tieto notebooky ponúkajú solídny výkon pre multitasking a náročné aplikácie a sú vybavené kvalitnými displejmi na kreatívnu prácu a sledovanie médií.

Lenovo sa stane globálnym partnerom Formuly 1

lenovo formula 1Zdroj: Lenovo

Spoločnosť Lenovo sa od roku 2025 stane globálnym partnerom Formula 1, zatiaľ čo Motorola bude globálnym partnerom pre smartfóny. Vďaka tomuto viacročnému predĺženiu bude spoločnosť Lenovo naďalej poskytovať špičkové technológie vrátane riešení High-Performance Computing, serverov a edge zariadení na podporu prevádzky F1 na trati aj na diaľku.

Zdroje: vlastné, Lenovo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.