Nové farby, USB-C a to je všetko.

Apple tento týždeň (9. septembra) predstavil množstvo nových zariadení na tradičnej septembrovej konferencii. Hlavnými lákadlami boli nové iPhony 16 – modely iPhone 16 (Plus) a iPhone 16 Pro (Max), ktoré priniesli najmä väčšie displeje. Okrem nich sme sa dočkali aj nových smart hodiniek Apple Watch Series 10 a slúchadiel AirPods 4.

Apple počas podujatia v rýchlosti oznámil aj nový model svojich najdrahších slúchadiel. AirPods Max debutovali v roku 2020 ako slúchadlá pre najnáročnejších používateľov a v dobe svojho uvedenia oprávnene patrili medzi špičku na trhu.

USB-C a nové farby

Za štyri roky sa však technologická výbava slúchadiel posunula na ďalšiu úroveň. Nielen Apple, ale aj konkurencia, priniesli viacero užitočných funkcií. V prípade Apple slúchadiel boli mnohé novinky priamo naviazané na čip Apple H2, ktorý nájdete v slúchadlách AirPods Pro 2 a takisto aj v nových AirPods 4. Bohužiaľ, v nových AirPods Max ho nenájdete.

Vynovené AirPods Max na rok 2024 prinášajú iba USB-C port a nové farebné varianty. Slúchadlá sú dostupné vo farbách tmavá, hviezdna biela, modrá, fialová a oranžová. Zoznam zlepšení tým končí. Z novej verzie slúchadiel mám preto pocit, že Apple ich vynovil iba kvôli tomu, aby vyhovel nariadeniam Európskej komisie a premigroval ďalší produkt z Lightning portu na USB-C.

Cena slúchadiel je 579 eur. V predaji budú 20. septembra, predobjednávky už bežia.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit