Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 Exkluzívny charakter nového modelu BMW M5 Touring (spotreba benzínu a elektriny – vážená, kombinovaná: 2,0 l/100 km a 30,7 kWh/100 km; emisie CO2 – vážené, kombinované: 46 g/km; spotreba paliva s vybitým akumulátorom: 10,9 l/100 km podľa cyklu WLTP; triedy emisií CO2: vážené, kombinované B, s vybitým akumulátorom G) vytvára kombinácia výkonu, pohodlia na dlhé vzdialenosti a variabilného vnútorného priestoru. Zákazníci teraz môžu doplnkami z palety BMW M Performance Parts pre päťdverové vysokovýkonné športové vozidlo, ktoré budú v ponuke už od jeho uvedenia na trh, dodať vzhľadu a jazdným vlastnostiam svojho modelu BMW M5 Touring ešte osobnejšiu príchuť.

Rovnako ako exteriérový balík M Carbon dostupný priamo z výroby, aj produkty určené pre dodatočnú montáž z radu Originálneho príslušenstva BMW prinášajú novému modelu BMW M5 Touring výraznejšiu vizuálnu charizmu a zlepšujú jeho aerodynamickú rovnováhu. Vonkajšie komponenty presne prispôsobené tvarom vozidla a vyrobené podľa najvyšších štandardov kvality vznikli z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami (CFRP) a z aramidu a dodávajú automobilu obzvlášť impozantný vzhľad nielen na ceste, ale aj na pretekárskej dráhe.

Exkluzívny vzhľad a upravené aerodynamické vlastnosti s doplnkami z ponuky M Performance Parts vyrobenými z vysokokvalitných uhlíkových vlákien a z aramidu

Plasticky tvarovaná predná časť, výrazne rozšírené blatníky, dlhá línia strechy, dynamicky natiahnutá grafika bočných okien a mohutná zadná časť zohrávajú podstatnú úlohu v tom, že novému modelu BMW M5 Touring dodávajú jeho nenapodobiteľnú auru inšpirovanú motoristickými pretekmi. A exteriérové doplnky z ponuky BMW M Performance Parts, špeciálne vytvorené pre tento model, umocňujú atletický vzhľad vozidla o exkluzívne detaily, ktoré upútajú zrak pri pohľade z každého uhla.

Obzvlášť výrazný akcent vytvára dvojdielny zadný difúzor M Performance z uhlíkových vlákien. So svojimi nápadne vykrojenými rebrami ešte intenzívnejšie vizuálne pozdvihuje svalnatý vzhľad zadnej časti. V spojení s koncovkami výfukového systému M Performance má mimoriadne efektívny vizuálny vplyv. Tieto ozdobné lišty vyrobené zo zmesi titánu a uhlíkových vlákien vysielajú vďaka frézovaným titánovým koncovým krúžkom a vyrazenému logu M5 jasnú správu o nekompromisnom výkone. Zadné lišty M Performance z uhlíkových vlákien dodávajú celkovej aerodynamickej koncepcii decentnú pečať a podčiarkujú celkového športového ducha nového modelu BMW M5 Touring.

Precízne vylepšenia dizajnu a aerodynamiky sa nachádzajú aj na prednej časti nového modelu BMW M5 Touring. Napríklad predný spojler M Performance z uhlíkových vlákien úhľadne zapadá do celkovej konštrukcie a pozdvihuje vzhľad centrálneho otvoru na nasávanie vzduchu, čím vzniká ešte pútavejší efekt. Pri pohľade zboku vytvárajú karbónové nástavce prahov M Performance atraktívne vizuálne spojenie s natiahnutou líniou strechy nového modelu BMW M5 Touring. Zdôrazňujú atletickú estetiku bokov karosérie, ktoré v tomto modeli dostali špecifický dizajn – najmä ak ich skrášľujú aj bočné nálepky M Performance Frozen Black. Ďalšie vrcholy pri pohľade zboku predstavujú M kryty vonkajších spätných zrkadiel z uhlíkových vlákien a aramidový kryt antény M Performance. Aramid predstavuje technologicky vyspelý vláknitý kompozitný materiál s vlastnosťami podobnými ako uhlíkové vlákno a zároveň ponúka vysokú elektromagnetickú priepustnosť.

Autentická aura pretekárskeho vozidla vo vnútri, aj mimo kokpitu

Uzáver palivovej nádrže M Performance z uhlíkových vlákien premení každé natankovanie na malú zastávku v boxoch. Vznikol z vysokokvalitných uhlíkových vlákien a nesie označenie M Performance z brúseného hliníka. Interiér nového modelu BMW M5 Touring prináša už v štandardnej výbave športovú príťažlivosť, ale aj ten môže dostať špeciálne doplnky v podobe koberčekov M Performance. Štvordielna súprava spája kvalitné lemovanie koženého vzhľadu s ozdobným prešívaním v kontrastných farbách so všitou stuhou vo farbách BMW M GmbH.

Jasný pocit pretekárskej vášne vyžaruje aj puzdro na kľúče M Performance. Kvalitný poťah vyrobený z Alcantary a kože vo vzhľade uhlíkových vlákien chráni kľúč od vozidla pred poškriabaním a pomocou koženej úchytky ho možno pripevniť na kľúčenku. Obaly na pneumatiky M Performance poskytujú súpravám kolies počas prepravy a skladovania neprekonateľnú ochranu. Aj na nich sa prejavuje odvážny dizajnový prístup M Performance. Dodávajú sa s označením umiestnenia konkrétneho kolesa a manipuláciu s nimi uľahčuje zosilnená rukoväť.

Všetky doplnky BMW M Performance Parts vznikli na základe odborných znalostí, ktoré spoločnosť BMW M GmbH získala za viac ako päť desaťročí svojho pôsobenia. Produkty ponúkané pre nový model BMW M5 Touring absolvovali testy podľa prísnych kvalitatívnych smerníc spoločnosti BMW Group a prešli homologizáciou spolu s celým vozidlom, čo znamená, že nepotrebujú žiadnu ďalšiu samostatnú registráciu, ani schválenie.

Značky: