Naznačuje to najnovší únik.

Samsung Galaxy S24 FE bude cenovo dostupnejšou alternatívou k vlajkovej sérii Galaxy S24 a zároveň vyplní predvianočné obdobie pred príchodom série Galaxy S25, ktorá bude na trh uvedená začiatkom roka 2025. Pred pár dňami sa objavili informácie o výraznom zvýšení ceny modelu Galaxy S24 FE, avšak nová správa od leakera Arsène Lupina naznačuje, že zvýšenie cien nebude až také výrazné, ako sa pôvodne očakávalo. V každom prípade je potrebné zdôrazniť, že hoci medzigeneračné zvýšenie cien nebude také dramatické, tak k nemu pri Galaxy S24 FE nakoniec tak či tak príde.

Sansung Galaxy S24 FEZdroj: Arsène Lupin
Samsung Galaxy S24 FE

Na základe dostupných informácií sa očakáva, že Samsung Galaxy S24 FE bude uvedený na trh v najbližších týždňoch, avšak aktuálna situácia vplýva na zvýšenie jeho predajnej ceny. Arsène Lupin na sociálnej sieti X.com informoval, že Samsung Galaxy S24 FE sa bude v Európe predávať za 749 eur, zatiaľ čo verzia s 256 GB úložiskom za 809 eur. Leaker dodal, že novinka bude k dispozícii vo farbách grafit, mäta, žltá a modrá.

Nedávny únik zo začiatku týždňa však tvrdil, že nový Samsung Galaxy S24 FE sa bude v základnej verzii predávať za 799 eur, avšak aktuálny leak je k peňaženkám kupujúcich o niečo zhovievavejší. Zvýšenie ceny základnej verzie by tak nemalo byť o 100 eur, ale iba 50 eur. Dopĺňame, že cena minuloročného Galaxy S23 FE začínala na cene 699 eur.

Sansung Galaxy S24 FEZdroj: Arsène Lupin
Samsung Galaxy S24 FE

V súvislosti s modelom Galaxy S24 FE sa aj hovorí, že vyššia cena v Európe nemusí nevyhnutne znamenať, že telefón bude drahší aj v iných regiónoch, napríklad v USA. Niečo podobné sa stalo aj so sériou Galaxy S23, ktorá mala rovnakú uvádzaciu cenu v USA ako predchádzajúca séria Galaxy S22, ale na mnohých iných trhoch zaznamenala výrazné zvýšenie cien.

Napriek tomu si budeme musieť počkať ešte niekoľko týždňov, či sa táto teória potvrdí, ako aj na ďalšie oficiálne podrobnosti, aby sme zistili, koľko nakoniec bude stáť pripravovaný Galaxy S24 FE.

Zdroj: Arsène Lupin

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.