Nepríjemné prekvapenie by ale čakalo milovníkov skladateľných Samsung smartfónov.

Spoločnosť Samsung je známa kvalitnými smartfónmi najmä v triede vlajkových lodí, ktoré sú označované ako Galaxy S. Aktuálnou generáciou vlajkových lodí od Samsungu je séria Galaxy S24, ktorá po roku zmeny opäť vsadila na dvojitú taktiku nasadzovania čipsetov. Znamená to teda, že globálna verzia modelov Galaxy S24 a S24+ prišla na trh s čipsetom Exynos 2400 na rozdiel od tej, ktorá je určená pre Áziu či Ameriku. Mimo Európy tak bol využívaný čipset Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu.

Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že čipsety od Qualcommu sú všeobecne lepšou voľbou najmä pre vyšší výkon. Telefóny sú tak síce označené rovnako, no rozdielny čipset prináša rozdiely aj v správaní smartfónu. Už budúci rok by však Samsung mal ponúknuť opäť telefóny s jednotným čipsetom na všetkých trhoch rovnako, ako to bolo aj v sérii Galaxy S23.

Základom série Galaxy S25 by mal byť teda čipset Snapdragon 8 Gen 4 pre Galaxy. Verzia pre Galaxy by mala byť ešte výkonnejšia v porovnaní so štandardnou verziou, ktorú bude možné nájsť v iných telefónoch. Aj napriek skorším odhadom a špekuláciám o využití čipsetu Exynos 2500 sa teda zdá, že Samsung nakoniec vsadí na možnosť od Qualcommu, aby mohol svoje riešenie ešte zdokonaliť.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Exynos 2500 je však stále v príprave a mohol by byť riešením pre modely so skladateľným displejom. Z najnovšieho úniku totiž vyplýva, že Samsung by ho mal nakoniec nasadiť do modelov Galaxy Z Flip7 a Galaxy Z Fold7 ako jediné riešenie pre celý svet. Či sa to ale nakoniec potvrdí zatiaľ nevieme určiť.

Aktuálne by sme radi poznamenali, že tieto špekulácie o čipsetoch v smartfónoch od Samsungu nemusia nič znamenať. Juhokórejský výrobca sa môže nakoniec rozhodnúť úplne inak a ako už dobre vieme z predchádzajúcich generácií telefónov, pri predstavení prekvapiť. V konečnom dôsledku to bol aj prípad série Galaxy S24, pri ktorej sa do poslednej chvíle vravelo o tom, že ponúkne Snapdragon 8 Gen 3. Nakoniec to ale bol prípad len modelu Ultra.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.