Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 37. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Android Auto: Revolúcia v bezdrôtovom pripojení prichádza

Android Auto zabezpečuje plynulý prechod medzi smartfónom a systémom vozidla bez straty používateľského komfortu. Spočiatku sa smartfóny pripájali k vozidlu iba pomocou kábla, no neskôr výrobcovia automobilov sprístupnili aj bezdrôtové pripojenie. Ak však máte staršie auto a nemáte možnosť pripojiť svoj smartfón k automobilu bezdrôtovo, existuje niekoľko „zázračných krabičiek“, ktoré tento typ pripojenia umožňujú.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Uniklo obrovské množstvo dát o psychiatrických pacientoch

Podľa webu HackRead zo servera americkej zdravotníckej firmy Confidant Health uniklo 5,3 TB dôverných dát. Išlo o dáta o duševnom zdraví a ich súčasťou boli kompletné osobné údaje, hodnotenia a ďalšie lekárske informácie. Podľa Jeremiaha Fowlera bola príčina v heslom nechránenom serveri s citlivými informáciami.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Apple predstavil sériu iPhone 16 a ďalšie novinky. Podujatie si môžete pozrieť zo záznamu

Tradičný septembrový sviatok všetkých fanúšikov spoločnosti Apple sa tento rok uskutočnil v pondelok 9. septembra. Podujatie, na ktorom bola predstavená tradičná várka Apple noviniek na čele so sériou iPhone 16, začalo o 19.00 slovenského času a ako vždy, aj tentoraz ste ho mohli sledovať naživo.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Galaxy Store v Samsung zariadeniach už o pár dní čaká zmena

Obchod Google Play je bezpochyby najznámejšou službou pre inštaláciu a aktualizáciu aplikácií v smartfónoch s operačným systémom Android. Okrem tohto obchodu však používatelia rôznych smartfónov môžu využívať aj iné obchody, ktoré spravuje výrobca zariadenia. V prípade Xiaomi smartfónov je to napríklad App Mall, Samsung smartfóny zasa ponúkajú Galaxy Store. Aj keď ide o menšie obchody, ktoré majú menší podiel používania v porovnaní s obchodom Google Play, stále sú využívané.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Apple Watch Series 10 oficiálne: Konečne s novým dizajnom

Apple oficiálne predstavil novú generáciu smart hodiniek Apple Watch. Nová generácia s názvom Apple Watch Series 10 prináša doteraz najväčšiu zmenu dizajnu. Hodinky sú po novom citeľne tenšie – ich hrúbka je iba 9,7 mm a sú o takmer 10 % tenšie v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami. Zároveň majú väčší displej. V prípade 46 mm verzie je o trošičku väčší aj v porovnaní s Apple Watch Ultra 2.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Samsung 65QN900: Je čas povedať Fí-ha, to je ale obraz!

Testovali sme televízor QE65QN900D, ktorý naozaj disponuje 8K displejom. Je to najnovší Neo QLED model a to s hrdým nadpisom Made in Slovakia. Existuje vo vyhotovení 65, 75 a 85 palcov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: