S Gemini môžete komunikovať v aplikácii Správy Google aj na Slovensku v akomkoľvek telefóne.

Google službu Gemini postupne integruje do viacerých vlastných služieb, pričom na pláne bolo už dlhodobo zakomponovať umelú inteligenciu aj do aplikácie Správy Google. Teraz je tak AI dostupná aj v tejto aplikácii, pričom k dispozícii ju majú aj Slováci. Možnosť využívania Gemini v aplikácii Správy Google pribudla v pondelok 16.9. a do zariadení prichádza postupne.

Z našej redakčnej skúsenosti bola najskôr dostupná v zariadeniach Google Pixel, krátko na to však pribudla aj do telefónu značky Xiaomi. Je tak pravdepodobné, že v súčasnosti je možné Gemini využívať v aplikácii Správy Google aj v telefónoch iných značiek.

Gemini v Google SprávachZdroj: TOUCHIT
Gemini v Google Správach

To, že je pre vás Gemini pripravené na používanie aj vo vašom telefóne, vám bude komunikované prostredníctvom správy. Po otvorení tejto správy budete informovaní o tom, ako sa dá umelá inteligencia v aplikácii využívať. Google navyše informuje, že Gemini nevidí vaše čety s inými používateľmi a vaša aktivita v tomto vlákne bude ukladaná štandardne 18 mesiacov. Táto časová doba sa dá ale upraviť. Nechýba ani upozornenie o tom, že Gemini môže robiť chyby. Až si tieto informácie prejdete, bude pre vás sprístupnená možnosť aktivácie Gemini v Správach Google.

Radi by sme poznamenali, že Gemini v aplikácii komunikuje po slovensky, takže nebudete mať problém pýtať sa akékoľvek otázky. Umelá inteligencia v tomto dokáže vytvárať napríklad návrhy správ, ponúknuť vám nápad na večeru či navrhnúť filmy na filmový večer. Pýtať sa však môžete aj iné otázky. Takto to vyzerá.

Gemini v Google SprávachZdroj: TOUCHIT
Gemini v Google Správach

Ako môžete na snímkach obrazovky vidieť, Gemini vám dokáže naplánovať kompletné menu na večeru v závislosti od vašich stravovacích preferencií a tiež sa vás na konci spýtať, či nechcete odpoveď nejakým spôsobom upraviť o špeciálne požiadavky. Komunikácia s AI je v tomto vlákne jednoduchá a rýchlo dostupná. Radi by sme však upozornili na to, že na jej využívanie potrebujete pripojenie k internetu.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.