Tento telefón sme si veľmi radi otestovali, lebo v našej praxi používame tiež skladací telefón a sme na jeho využitie zvyknutí.

Extrémne tenký

HONOR Magic V3 je rekordérom, čo sa týka hrúbky a to v rozloženom (4,35 mm) aj zloženom stave (9,2 mm). Hmotnosť je 226 gramov. Voči svojmu predchodcovi Magic V2 získal 50 W bezdrôtové nabíjanie, je tu batéria s väčšou kapacitou o 150 mAh a tiež je tu krytie až IPX8, teda telefón môžete ponoriť do vody. To sme aj vyskúšali ako uvidíte na redakčnom videu.

Používa sa ako bežný telefón

Na šírku má tento telefón 74 mm a tak vzhľadom na svoju nízku hrúbku dá používať rovnako, ako bežný telefón. To, že je to skladačka si vlastne ani neuvedomíte. Týmto veľmi výrazne predbieha svoju najbližšiu konkurenciu, ktorou je Samsung Galaxy Z Fold 6. HONOR Magic V3 podporuje ovládanie pomocou špeciálneho dotykového pera.

HONOR Magic V3 so 6,8 palcovým predným displejomZdroj: TOUCHIT.sk
HONOR Magic V3 so 6,4 palcovým predným displejom

Apple sa zatiaľ nejako do skladacích telefónov nehrnie a tak má Magic V3 svoju cestu na trh otvorenú. Vonkajší displej má pritom uhlopriečku 6,43 palca, po otvorení získate obrovský displej vo veľkosti 7,92 palca. A na ňom sa veľmi dobre robí. Lom v strede vnútorného displeja takmer nie je cítiť.

Výkonná hardvérová výbava

Procesorová výbava je Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, k tomu je pre náš trh 12 GB RAM a 512 GB priestoru pre používateľa. Rozšírenie o microSD karty nie je možné, jediným portom je USB-C na prenos údajov a nabíjanie. V zadnej časti sú tri fotoaparáty, hlavný a teleobjektív má rozlíšenie 50 MPx, ultraširokouhlý má rozlíšenie 40 MPx ale uhol záberu len 112°. K tomu je sú ešte dve 20 MPx selfie kamery. Výbavu doplňujú stereo reproduktory.

Zadné objektívy na HONOR Magic V3Zdroj: TOUCHIT.sk
Zadné objektívy na HONOR Magic V3

Odoláva pádom aj tvrdému zaobchádzaniu

Konštrukcia tela je pevná, HONOR použil špeciálne vlákno a telefón naozaj vydržal pád aj z pomerne veľkej výšky na zem. Pozrite si video ako to vyzeralo pri našich testoch odolnosti.

Pánt v displeji má garanciu až na 500 000 otvorení, vonkajší displej je chránený vopred nalepenou fóliou a tak odoláva poškriabaniu. Maximálne tak vymeníte fóliu, ak by sa niečo vážnejšie stalo.

Batéria a nabíjanie

V samotnej dodávke nenájdete napájací adaptér, ten ale aktuálne dostanete ako darček. Výkon drôtového nabíjania je až 66 W. Okrem toho je tu aj 5 W reverzné nabíjanie a spomenuté 50 W bezdrôtové nabíjanie. Batéria má kapacitu 5150 mAh a pri našom teste nám telefón v pomerne náročnom používaní vydržal na 2 dni prevádzky. Je pozoruhodné ako dokázal takto výkonnú batériu HONOR zmestiť do tak tenkého tela.

Súčasťou dodávky je však ochranný obal, ktorá obsahuje aj držiak a ten sa dá využiť ako statív napr. pri sledovaní videí.

Umelá inteligencia

Zaujímavou časťou telefónu je umelá inteligencia, ktorý prináša operačný systém Android 14 a Magic OS 8.0.1. Zdôrazňujeme, že HONOR plne podporuje služby od Google, s aplikáciami čo notifikáciami tu nie je problém.

Z hľadiska umelej inteligencie upozorňujeme hlavne na Magic Portal, ktorý zjednodušuje každodenné aktivity alebo AI Guma, ktorá efektívne dopočíta časti obrázka, ktoré chcete vymazať. O týchto funkciách sme podrobne písali v tomto článku.

Rovnako tento telefón podporuje pri portrétovom režime a fotení zadnou kamerou režim Harcourt, ktorý priniesol telefón HONOR 200 a 200 PRO. Aj v tomto prípade sa využíva umelá inteligencia na vylepšenie portrétu.

Magic Portal na prenos fotografie na FacebookZdroj: TOUCHIT.sk
Magic Portal na prenos fotografie na Facebook

Telefón sa aktuálne predáva na Alza.sk a tiež ho do svojej ponuky zaradil aj operátor Telekom. Z hľadiska podpory je tu prisľúbených 5 rokov veľkých aktualizácií operačného systému.

Cena: oficiálne 1999 eur, pri predaji je stále k dispozícii zľava 300 eur a darček 66 W nabíjačka.

Zapožičal: HONOR

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.