Minimálne jedna z nich poteší.

Samsung v polovici septembra vydal novú verziu One UI s prvkami pokročilej umelej inteligencie aj pre model Galaxy S23 Ultra. Označenie verzie je One UI 6.1, pričom v tejto súvislosti sa veľmi často spomínala verzia One UI 6.1.1, avšak tá je k dispozícii iba pre skladateľné zariadenia a tablety. Prečo je to tak, sa dočítate v tomto článku. Po prvých pozitívnych ohlasoch sa na fórach začali objavovať aj prví nespokojní používatelia, ktorí odhalili jeden z problémov, ktorý aktualizácia priniesla práve do telefónov Galaxy S23 Ultra. Nielenže bol problém globálny, ale Samsungu trvalo pomerne dlho, pokým vydal opravnú aktualizáciu. 

Dva problémy s fotoaparátmi, ktoré priniesla aktualizácia One UI 6.1.(1)

Problém s fotoaparátmi sme zaznamenali aj v redakcii. Aktualizácia pre model Galaxy S23 Ultra obsahovala závažnú chybu, ktorá sa prejavovala pri použití približne 16,1 až 19,9× digitálneho priblíženia. Hoci fotografia bola v prvom momente zachytená správne, dodatočné spracovanie obrazu ju nakoniec rozmazalo a vytvorilo akúsi auru okolo hlavného objektu, pričom okraje fotografie boli taktiež rozmazané.

Samsung pred pár dňami počas konferencie SDC 2024 nepriamo priznal, že okrem problémov s One UI 6.1.1. má problémy aj s prípravami očakávaného rozhrania One UI 7, ktoré je založené na Androide 15. Hoci vydanie prvej beta verzie One UI 7 sa očakávalo ešte v lete tohto roka, niekoľkokrát sa odložilo. Poriadne veľkým sklamaním preto môže byť aj fakt, že rozhranie One UI 7 nebude pripravené až do príchodu série Galaxy S25

Dnes (8.10.) sme zaznamenali novú aktualizáciu pre Galaxy S23 Ultra, ktorá mala 373,02 MB. Prirodzene sme očakávali, že s príchodom novej bezpečnostnej záplaty bude opravený aj problém s fotoaparátmi. Naše očakávania mierne pokazila samotná veľkosť aktualizácie, ktorá nebola oveľa väčšia ako štandardná bezpečnostná záplata. Naše tušenie sa neskôr potvrdilo, pretože aktualizácia síce obsahovala (takmer) novú záplatu k 1. septembru 2024, avšak chyba fotoaparátov bola stále prítomná. 

O pár hodín neskôr Galaxy S23 Ultra dostal druhú aktualizáciu, tentokrát s veľkosťou 441,81 MB, ktorá už vyriešila problém s fotoaparátmi. Ak ste teda ešte dnes nekontrolovali dostupnosť novej aktualizácie pre Galaxy S23 Ultra, spravte tak cez Nastavenia a Aktualizácia softvéru. Aj vaša S23 Ultra by mala obdržať až dve aktualizácie, pričom jedna z nich opravuje problém s fotoaparátmi.

Zdroj: Vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.