Aplikácia Files je čoraz lepšia.

Files od Googlu je aplikácia, ktorá používateľom systému Android pomáha spravovať súbory na ich mobilných zariadeniach. Obsahuje nástroje na uvoľnenie miesta, prehliadanie súborov podľa typu alebo podľa zariadenia, umožňuje ich zdieľanie, ale ponúka aj funkcie na zabezpečenie súkromia. Google teraz do aplikácie pridáva nové funkcie, ktoré nielenže zvyšujú produktivitu, ale používateľov zbavia zbytočných aplikácií tretích strán, ktoré už nebudú potrebovať.

Aplikácia na správu súborov Files od Googlu v týchto dňoch dostala ďalšiu významnú aktualizáciu, ktorá zahŕňa nový spôsob zdieľania súborov cez skratku Prijať v pravom dolnom rohu. Táto funkcia zjednodušuje a predovšetkým zrýchľuje zdieľanie dokumentov, fotografií, videí a iných súborov s kontaktmi. Aktualizácia je dostupná pre najnovšiu stabilnú verziu aplikácie a označením 1.4955.677425801.0. Dostupnosť novinky sme overili v zariadeniach Google Pixel 9 Pro XL s Androidom 14 a Nothing Phone (2a) s Androidom 15.

Funkcia umožňuje prijímať súbory prostredníctvom Quick Share priamo z hlavného rozhrania aplikácie, avšak zdieľanie sa nezačne, kým ho neprijmete. Nová funkcia zlepšuje celkovú používateľskú skúsenosť tým, že zdieľanie súborov je rýchlejšie, intuitívnejšie a bezpečnejšie. Zároveň ho máte pod ešte väčšou kontrolou. 

Priamo v nastaveniach aplikácie Files je možné nastaviť, “kto s vami môže zdieľať” súbory. Vybrať si môžete z troch možností – vaše zariadenia, vaše kontakty a všetci. Pri tretej možnosti môžete viditeľnosť vášho zariadenia obmedziť na 10 minút. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.