Globálne predstavenie serie Redmi Note 14 ale tento rok nečakajte.

Modelový rad Redmi Note 14 bol predstavený len nedávno na čínskom trhu. Čínske predstavenie pritom prebehlo 26. septembra 2024 a počas neho sa odhalili celkovo tri smartfóny, všetky s možnosťou pripojenia do 5G siete. Globálne predstavenie ale bude trochu odlišné, keďže sa ráta s miernymi zmenami vo výbave a taktiež odlišnom zložení telefónov. Pridať by sa mali aj dve verzie s obmedzením pripojenia do 4G siete rovnako, ako to bolo aj v prípade série Redmi Note 13.

Aj napriek nedávnemu predstaveniu modelov série Xiaomi 14T výrobca nezaspáva na vavrínoch a pracuje na príchode ďalších modelov. V príprave je teda globálna verzia série Redmi Note 14, ktorá postupne prechádza certifikáciami. Základný Redmi Note 14 sa tak pod kódom 24094RAD4G objavil v indonézskej certifikácii. Písmenko G na konci kódu tak odkazuje na globálnu verziu telefónu. Čo je ale zaujímavé, certifikácia tento telefón označuje ako Redmi Note 14 5G.

Redmi Note 14Zdroj: kimovil.com
Redmi Note 14

Práve označenie 5G na konci telefónu naznačuje, že by mala existovať aj verzia s obmedzením na 4G siete. Potvrdzuje sa nám tak teória, že sa v sérii objavia aj lacnejšie modely aj napriek tomu, že kompletnú zostavu modelov zatiaľ nepoznáme. Základný model v 5G verzii ale nie je jediným zariadením, ktoré si prešlo certifikáciou. V IMEI databáze sa tak objavil ďalší model tejto série, ktorý už má tiež globálne kódové označenie.

Ide o 4G verziu modelu Redmi Note 14 Pro, ktorá má v IMEI databáze kód 24116RACCG. Podľa postupnosti označovania tento kód začína číslicami 2411 čo znamená, že telefón bude pripravený v novembri 2024. Predstavenie série by ale malo prebehnúť až začiatkom budúceho roka. Kódové označenie tohto telefónu je Obsidian a zdá sa, že vo výbave zahrnie čipset spoločnosti MediaTek.

Práve MediaTek bude mať v rámci série Redmi Note 14 silnejšie zastúpenie. Dôvodom je najmä zvyšujúca sa kvalita týchto čipov, no aj ich atraktívnejšia cena v kategórii strednej triedy v porovnaní so Snapdragonmi. Čipset MediaTek ponúkne v tejto sérii aj verzia Note 14 Pro 5G, pričom predchádzajúci Redmi Note 13 Pro 5G zasa ponúkol Snapdragon. Na druhú stranu prémiový Redmi Note 14 Pro+ v 5G verzii sa v Číne nachádza s výkonným Snapdragonom 7s Gen 3, takže ak preferujete Snapdragon, budete si museť priplatiť.

Zdroj: gsmarena.com, gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.