V smartfónoch však zostane aj naďalej dostupná.

Circle to Search je revolučná funkcia, ktorá mení spôsob, akým vyhľadávame informácie v smartfónoch. Využitím gest a inteligentného rozpoznávania umožňuje vyhľadávať priamo na obrazovke, bez nutnosti prepínať medzi aplikáciami. Táto funkcia spája výhody vizuálneho vyhľadávania s rýchlosťou a presnosťou, čím výrazne zvyšuje efektivitu práce s mobilným zariadením. Medzi hlavné oblasti Circle to Search patria – Gestá pre vyhľadávanie, Inteligentné rozpoznávanie a Revolučný spôsob vyhľadávania. Viac prezradí aj krátke video, ktoré nájdete TU.

Funkcia bola spočiatku k dispozícii iba pre vybrané zariadenia Google Pixel a Samsung Galaxy, avšak časom sa dostala aj na ďalšie smartfóny, vrátane série Honor 200 a modelu Honor Magic V3. Táto funkcia je nielenže užitočná, ale až doteraz obsahovala ďalší silný nástroj, ktorým bol Google Lens. Nová aktualizácia skratku Google Lens odstránila, čo znamená, že odteraz budete musieť nájsť iný spôsob, ako pristupovať k tejto funkcii. Jedným z riešení je napríklad pridanie Google widgetu na domovskú obrazovku. 

Google z Circle to Search odstránil funkciu LensZdroj: AndroidAuthority
Google z Circle to Search odstránil funkciu Lens – stará vs. nová verzia

Ku Google Lens je prístup možný aj priamo cez ikonu aplikácie, ale integrácia s funkciou Circle to Search prinášala viaceré výhody. Googlu sa však mohlo zdať, že iba supluje funkcie Circle To Search. Pokým na ľavej strane poľa sa po aktivácii Circle To Search nachádzalo funkčné logo spoločnosti Google, tak napravo bola ikona mikrofónu pre hlasové vyhľadávanie a ikona pre Google Lens. Vyhľadávacie pole celkom napravo dopĺňali ikony na vyhľadávanie skladieb a preklad.

Zmena v používateľskom rozhraní Circle to Search sa prejavila aj na našich zariadeniach v redakcii, čiže je už široko rozšírená. S odstránením skratky funkcie Lens pravdepodobne súvisí aj snaha spoločnosti Google o čo najčistejšie rozhranie systému Android. Hoci existujú úvahy o chybe v aktualizácii, tak skôr by mohlo ísť o zámer Googlu, pretože Lens do značnej miery iba supluje Circle to Search.

Zároveň to naznačuje, že Google bude Circle to Search vylepšovať. Viac informácií o tejto zmene sa možno dozvieme už s predstavením novej verzie systému Android 15, ktoré je naplánované na 15. októbra.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.