Funkcia Circle to Search s ďalšími AI funkciami je už plne dostupná v sérii smartfónov Xiaomi 14T a Xiaomi MIX Flip.

Umelá inteligencia prichádza aj do telefónov Xiaomi, pričom táto informácia bola odhalená počas septembrovej udalosti predstavovania série Xiaomi 14T. Modely z tejto série sú prvé, ktoré prichádzajú s novými funkciami a niektoré z nich sú lokalizované aj pre slovenský jazyk. Príchod funkcií AI sa týka zatiaľ len noviniek predstavených v septembri na globálnom trhu, teda smartfónov Xiaomi 14T, 14T Pro a Xiaomi MIX Flip.

Pri predstavení ale zatiaľ neboli všetky funkcie AI dostupné v telefónoch. Aktualizácia s niektorými funkciami prišla do modelov v deň ich predstavenia, teda 26. septembra. Podpora Circle to Search od Googlu ale prišla do modelov až 6. októbra a aktuálne by mali byť všetky AI funkcie plne dostupné v telefónoch. Otázkou ale zatiaľ zostáva to, či budú tieto funkcie umelej inteligencie dostupné aj v ďalších telefónoch.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Táto otázka, ktorá aktuálne môže trápiť viacerých používateľov Xiaomi smartfónov, trápila aj nás. Spýtali sme sa tak jedného z predstaviteľov spoločnosti Xiaomi, TJ Waltona v rámci rozhovoru, aké sú plány do budúcna a či je možné, že sa aj v ďalších Xiaomi smartfónoch objavia funkcie AI. Odpoveď bola pochopiteľne neurčitá, no nevylúčila, že by funkcie AI prišli aj do ďalších telefónov.

Naša spolupráca s Googlom siaha bezpochyby aj do ďalších zariadení, Google je pre nás dôležitým partnerom. Nebudem teda odpovedať áno ani nie na túto otázku ale myslím si, že určite môžete očakávať AI funkcie aj v ďalších zariadeniach.

Povedal TJ Walton v rámci rozhovoru na predstavení Xiaomi 14T v Berlíne

Táto odpoveď nám neprezradila žiadne zariadenia, ktoré by funkcie AI mali získať v blízkej dobe. Je ale jasné, že čínsky výrobca pracuje na tom, aby sa dostali aj do ďalších smartfónov minimálne z kategórie vlajkových lodí. V prípade telefónov strednej triedy bude už integrácia AI otázna, nakoľko výkon telefónov to nemusí umožňovať.

Podľa našich odhadov by sa ale funkcie AI vrátane Circle to Search mohli dostať do série Xiaomi 14 a tiež staršej generácie v podobe Xiaomi 13. Zároveň sa ráta s tým, že by sa po niektoré AI funkcie mohli dostať aj iné modely s vyšším výkonom. Vylúčené nie je, že by medzi ne patrili aj niektoré modely od Redmi či POCO ako napríklad zariadenia zo série POCO F6.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.