Do výskumu a vývoja investoval približne 10 miliárd amerických dolárov.

O automobile s názvom Apple Car sa hovorilo už od roku 2014. Pracovný názov tohto projektu bol Project Titan a podľa dostupných informácií na ňom pracovalo približne 2000 zamestnancov. Apple do výskumu a vývoja svojho autonómneho vozidla investoval približne 10 miliárd amerických dolárov, aby ho nakoniec koncom februára tohto roka zrušil.

Správu o zrušení projektu zverejnil Mark Gurman z Bloombergu, avšak išlo o interné informácie z prostredia Applu. Najnovšie sa však objavila ďalšia správa, ktorú môžeme považovať za oficiálne ukončenie projektu Apple Car. Apple totiž požiadal úrad motorových vozidiel v Kalifornii o zrušenie licencie Autonomous Vehicles Testing Permit.

Ide o licenciu, ktorá je nevyhnutná na to, aby mohla akákoľvek firma, ktorá sídli v Kalifornii, vyvíjať a testovať autonómne vozidlá. Apple ju vlastnil od roku 2017 a mnohokrát ju využil na testovanie jeho vozidiel. Počas roka 2023 mali jeho vozidlá najazdiť približne 45 000 míľ pomocou technológie autonómneho riadenia.

Ako uvádza portál macreports, úrad motorových vozidiel v Kalifornii zrušil testovaciu licenciu Applu ku dňu 27. septembra 2024.

Zdroj: macreports

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit