Predstavené budú o pár dní.

Jedným z kľúčových dátumov bol 9. október, kedy MediaTek predstavil čipovú sadu Dimensity 9400. V súvislosti s uvedením Dimensity 9400 sa spomínali aj prvé smartfóny, ktoré túto vlajkovú čipovú sadu dostanú do svojej výbavy. Tento extrémne výkonný čipset sa už nachádza v nedávno predstavenej sérii vivo X200, ale čoskoro sa má objaviť aj v sérii Oppo Find X8, ktorá bude uvedená na trh o pár dní. Neskôr bude predstavený aj model Find X8 Ultra s čipsetom Snapdragon 8 Elite.

Modelový rad Oppo Find X8 bude predstavený 24. októbra. Jeho súčasťou budú tri modely Find X8, Find X8 Pro a Find X8 Pro Satellite Communication Version. Model Find X8 bude mať 6,59 palcový OLED displej s rozlíšením 1,5 K, tri 50 Mpx fotoaparáty, 5700 mAh batériu a podporu pre 80 W nabíjanie. Hmotnosť tohto zariadenia s plochým dizajnom bude 193 gramov a hrúbka 7,84 mm. Model Find X8 Pro bude mať moderný displej so zakrivením na všetkých štyroch stranách, ergonomicky zakrivený rám, 6,78 palcový displej, hmotnosť 215 g a hrúbku 8,24 mm.

Séria bude dostupná v Číne už tento mesiac, ale globálne uvedenie, vrátane toho európskeho, by mohlo prebehnúť ešte do konca tohto roka. V súvislosti s modelmi Find X8 a Find X8 Pro sa objavilo množstvo informácií, avšak spoločnosť teraz v oficiálnej upútavke opäť potvrdila nielen dátum ich uvedenia, ale aj ich dizajn

Pete Lau, senior viceprezident spoločnosti Oppo, známy tiež ako spoluzakladateľ značky OnePlus uviedol, že telefóny budú mať rovnomerné rozloženie hmotnosti napriek veľkým zostavám fotoaparátov. Viac o dizajne série prezradia fotografie vyššie a TOTO VIDEO:

Zdroj: SparrowsNews

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.