PayPal nebude vyžadovať opakované zadávanie hesla. Ani cez web.

Funkcia One Touch sa pôvodne objavila ako súčasť mobilnej verzie. PayPal chcel takýmto spôsobom zjednodušiť kupovanie prostredníctvom mobilných aplikácií – používateľom sa údajne nechce vypĺňať prihlasovacie údaje na smartfónoch (hlavne ak majú zložité heslo) a to sa prejavilo aj na relatívne malom percente (10 – 15% v prípade jedného z predajcov) dokončených objednávok.

One Touch to mal zmeniť. Koncept funkcie bol taký, že používateľ sa prihlásil do služby PayPal raz a jeho prihlasovacie údaje sa zabezpečeným spôsobom zdieľali medzi aplikáciami, ktoré One Touch podporovali. Nakupovanie bolo rýchlejšie a pohodlnejšie.

PayPal teraz uvádza túto funkciu aj vo webovej verzii. Koncept je totožný – v rámci internetového prehliadača sa raz prihlásite do služby PayPal a (keď nastavenie povolíte) tá vás automaticky prihlási pri ďalšom platení. Výhoda riešenia spočíva aj v tom, že PayPal vás nepresmeruje zo stránky predajcu. Platenie vykonáte v samostatnom okne.

Funkcia One Touch je už dostupná pre americké účty a čoskoro by sa mala sprístupniť aj používateľom v ostatných krajinách. Profitovať z nej budú môcť všetci predajcovia, novinka sa im aktivuje automaticky.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit