Spoločnosť Acer zavolala novinárov do Prahy, aby im počas príjemnej plavby loďou po Vltave predstavila najnovšie notebooky pre prácu ale aj pre hry. Toto predstavenie tak nadväzovalo na tlačovú konferenciu firmy Acer, ktorá sa uskutočnila v Berlíne a naša redakcia pripravila komentovaný záznam.

Notebooky na prácu

Prvá časť sa venovala okuliarom pre virtuálnu realitu s názvom OJO 500. Tie poskytujú výborný zvuk a využitie nájdu napr. múzeách alebo aj na športoviskách. Pri nich navyše nie je problém s hygienou pri vymieňaní okuliarov medzi osobami.

Nasledovalo predstavenie All-in-one počítača Aspire Z24 so štyrmi mikrofónmi v hornej časti, pričom tento podporuje hlasových asistentov ako je napr. Cortana od Microsoftu. Cieľom takýchto produktov je to, aby AIO boli centrom domácnosti a dali sa ľahko ovládať pomocou stále populárnejších asistentov.

A pristupujeme k notebookom na prácu. Nosným produktom pre Acer bude na území Slovenska model Aspire 5, ktorý teraz prichádza v kombinácii s 8. generáciou procesorov Intel. Model Acer Aspire 7 môže byť aj v kombinácii s dedikovanou grafickou kartou.

Lákadlom v prípade Aceru sú ale mimoriadne tenké a ľahké notebooky. Táto kombinácia sa podarila kvôli využitiu nových materiálov ako napr. líthium, magnézium a hliník. A potom do toho vstupuje aj štruktúra materiálu. Cieľom je vytvoriť notebook, ktoré majú menej ako 1 kilogram a vydržia na batériu pracovať 10 hodín. Acer Swift 5 bude jeden z najpredávanejších produktov v tejto oblasti. Teraz prichádza s procesormi Intel 8. generácie, medzigeneračne je tenší a oveľa ľahší. Na vrchole ponuky je tretia generácia modelu Swift 7 a uvidíme ju na našom trhu v budúcom roku. Práve tento notebook má byť ľahší ako 1 kilogram, pomer displeja k celkovej prednej ploche má byť až 92 %.

Jadro produktov, ktoré sa predávajú na Slovensku však tvorí Swift 3, prípadne Swift 1.

Herné zariadenia

Aceru sa v tejto oblasti evidentne darí. Podľa zverejnených informácií je Acer v našom regióne jednotkou pri predaji herných systémov a jeho náskok pred konkurenciou bude do budúcnosti narastať. Na prezentácii sa ukazovali herné zariadenia Predator ORION – 3000, 5000 a 9000 ako aj  Predator X s procesorom Dual Intel Xeon, množstvo pamäti ECC DIMM , pričom toto zariadenie je určené primárne pre multitasking.

Novinkou predstavenou na IFA je chladenie Aeroblade špeciálne vyvinuté s inšpiráciou krídlom sovy. Tvar lopatiek chladiča totiž naozaj kopíruje krídlo sovy, chod ventilátora je tak tichý a efektívny. Tento chladič uvidíme v zariadení  Predator Triton 900, čo je unikátny notebook s s otočným displejom. Je to vrchol produktovej ponuky v oblasti mobilných herných zariadení. Jeho pánt umožňuje priblížiť displej a zároveň sa dá otočiť. K dispozícii je dotykový displej, ktorý sa dá ovládať aj perom.

Trón pre kráľa

Na výstave IFA však najviac zaujal Predator Thronos – je to absolútne ponorenie do herného sveta. Spodná podstava má hmotnosť 220 kg, horná časť je motorizovaná a vo výbave sú tri monitory. Produkt bude dodávaný cez konfigurátor. Predávať sa bude ako služba aj s inštaláciou. Špecialisti od Aceru tak prídu na miesto inštalácie a a nainštalujú ho. Thronos bude dostupný aj na Slovensku a to od budúceho roka. Na predstavení sme videli ah Nitro príslušenstvo. čo je vstup do herného osveta od firmy Acer.

Predator sa objaví aj ako film v kinách. Bude to pokračovanie s podnadpisom The Hunt has Evolved a spoločnosť Acer je samozrejme partnerom tohto filmu.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.