Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca bojových lietadiel Eurofighter nasadzuje pracovné stanice 30-krát rýchlejšie

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, uviedla, že BAE Systems, vedúca globálna spoločnosť leteckého a obranného priemyslu, využíva Acronis Backup Advanced na zálohovanie pracovných staníc v 11 lokalitách v Európe. Software Acronis, ktorý splnil najprísnejšie kritéria na zabezpečenie dát využívaných na údržbu bojových lietadiel Eurofighter, umožnil BAE Systems významne urýchliť nasadenie pracovných staníc a minimalizovať čas výpadku v prípade poruchy IT.

V BAE Systems využívajú 1 000 licencií Acronis Backup Advanced for PC na zálohovanie serverov a pracovných staníc. Zálohovací softvér umožňuje vytvoriť jednotný obraz pracovnej stanice vrátane operačného systému, nastavenia a aplikácií, ktorý je možné potom jednoducho replikovať na všetky stanice. Popri sieťovom nasadení umožňuje Acronis nahrať diskový obraz aj pomocou CD či DVD médií, čo zvyšuje zabezpečenie citlivých dát, ku ktorým by v krajnom prípade mohli získať prístup neautorizované osoby počas sieťového prenosu.

Servery a pracovné stanice hrajú kľúčovú rolu pri monitorovaní a zázname letových dát bojových lietadiel Eurofighter – ak informácie zo systémov nie sú dostupné, lietadlá nemôžu vzlietnuť. IT oddelenie spravuje viac ako 1 000 dedikovaných pracovných staníc na mnohých základniach v rôznych krajinách. Všetky pracovné stanice musia mať identické systémové nastavenie, pričom pôvodne boli tieto nastavenia robené manuálne na základe 300-stránkovej príručky s podrobným vysvetlením každého kroku. Celý proces bol nesmierne náročný na čas aj zdroje.

„S každou inštaláciou si musíme byť 100-percentne istí, inak sa môže prihodiť, že niektoré pracovné stanice by nedokázali ukladať a spracovávať dáta korektne. V určitých lokalitách je potrebné nainštalovať až 200 pracovných staníc, priemerne nám na každej základni trvalo nasadenie viac ako mesiac,“ hovorí Lee Carden, špecialista na hardvérovú technológiu divízie Engineering Support System v BAE. „S riešením Acronis sa celý proces nesmierne zrýchlil a namiesto 300 stránok pokynov si vystačíme s inštrukciami na dvoch stránkach formátu A4.“

Organizácia pôvodne spoliehala na riešenie VMware, ktoré poskytovalo základné zálohovacie funkcie bez dodatočných prvkov disaster recovery či ochrany dat. Acronis teraz umožňuje sprevádzkovať pracovnú stanicu až 30-krát rýchlejšie než v prípade manuálneho procesu – priemerný čas nasadenia sa podarilo skrátiť zo 6 hodín na 10 minút, čo v prípade základne s 200 pracovnými stanicami znamená plnú funkčnosť v priebehu necelých dvoch dní. Ak sa ktorákoľvek zo staníc pokazí, potom Acronis obnoví rovnaký obraz na novom hardvéri s minimálnym časom výpadku.

 

Značky: