Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia verzia podnikovej kybernetickej ochrany od Acronis ponúka najrýchlejšiu obnovu po kybernetickom útoku či strate dát.

Acronis, globálny líder na trhu riešení kybernetickej ochrany, uviedol Acronis Cyber Protect 16, najnovšiu verziu svojho vlajkového produktu podnikovej kybernetickej ochrany proti kyber hrozbám s bezkonkurenčnými schopnosťami zálohovania a obnovy dát. Verzia 16 nastavuje nový štandard na jednoduchú a rýchlu obnovu proti kybernetickému útoku či strate dát, hlavne v prostredí distribuovaných organizácií.

Najnovší technologický pokrok umožnil rozvoj integrovaných riešení kybernetickej bezpečnosti a ochrany dát na úrovni, ktorá je nevyhnutná predovšetkým u distribuovaných spoločností.  Faktory typu práce mimo kanceláriu a rýchly vývoj bezpečnostných hrozieb zvyšujú pravdepodobnosť kybernetických útokov a straty dát, či ich zneužitie. Acronis Cyber Protect 16 ponúka nový, centralizovaný dashboard, ktorý ďalej zlepšuje a zjednodušuje správu pomocou centralizovaných nástrojov, pričom poskytuje transparentnosť a efektívne riadenie celého prostredia. 

Ďalšie kľúčové funkcie Acronis Cyber Protect 16 zahŕňajú:

  • Ochrana proti kybernetickým hrozbám: Využitie umelej inteligencie (AI) a strojového učenia (ML) proaktívne chráni dáta, aplikácie a systémy proti pokročilým kybernetickým útokom vrátane ransomvéru a iného malvéru.
  • Rýchla obnova: Nižšia závislosť od centrálnej IT podpory dovoľuje užívateľom jednoducho inicializovať obnovu „na jedno kliknutie“ na distribuovaných koncových zariadeniach vrátane obnovy na nový hardvér.
  • Nižšie celkové náklady: Široká podpora rôznych generácií operačných systémov umožňuje konsolidáciu softvérových systémov v rámci komplexnej ochrany.
  • Zjednodušená správa: Centralizovaná správa umožňuje lokálnu autonómiu a bezproblémovú integráciu s existujúcimi nástrojmi tretích strán, ktoré poskytujú jednotný pohľad na operácie zálohovania a obnovy.
  • Súlad s predpismi: Vďaka existencii širokej siete dátových centier na celom svete, môžu užívatelia zaistiť súlad s regionálnymi predpismi o umiestení dát a s ďalšími nariadeniami.

„Nová verzia Acronis Cyber Protect podčiarkuje náš záväzok chrániť všetky zákaznícke dáta, aplikácie a systémy,“ povedal Gaidar Magdanurov, prezident spoločnosti Acronis. „Dnes distribuované IT prostredia vyžadujú od nás riešenia kybernetickej ochrany, ktoré poskytujú spoľahlivú ochranu a rýchlu a jednoduchú obnovu po bezpečnostných incidentoch. Pre mnoho odvetví, ktoré si nemôžu dovoliť ani najmenšie výpadky, ako je výroba, financie, zdravotníctvo a retail, je kľúčové, aby aj zamestnanci s minimálnymi znalosťami IT boli schopní zvládnuť úspešnú obnovu. A presne to, t. j. obnovu na jedno kliknutie, verzia 16 umožňuje.“

Gaidar MagdanurovZdroj: Acronis
Gaidar Magdanurov

„S funkčnosťami riešení Acronis sme maximálne spokojní, a to ako s priebehom pravidelných záloh, tak aj s podporou spoločnosti Algorit, ktorá je partnerom Acronis v ČR,“ uviedol Michal Slaba, konateľ spoločnosti Wittmann Battenfeld CZ spol. s r. o. „Riešenie nám umožnilo významne urýchliť procesy zálohovania a obnovy a skrátili tak čas prípadného výpadku na minimum, čo je hlavne v našom odvetví veľmi dôležité.“ 

Acronis Cyber Protect 16 poskytuje jedinečnú integráciu zálohovania, disaster recovery, kybernetickú bezpečnosť a správu vzdialených zariadení prostredníctvom jednotnej, nákladovo efektívnej a účinnej platformy. Vďaka schopnosti rýchlej obnovy akéhokoľvek počítača bez nutnosti zásahu zo strany IT špecialistov sa môžu vyhnúť dlhým a nákladným odstávkam aj podniky prevádzkujúce špecializované priemyselné operácie či komplexné riadiace systémy. Integrácia dátovej ochrany, rýchla obnova a pokročilé zabezpečenie je zamerané na dosiahnutie maximálnej obchodnej kontinuity. Ako popredný inovátor v oblasti kybernetickej bezpečnosti Acronis neustále vylepšuje a adaptuje svoje riešenia v reakcii na vývoj zložitého digitálneho sveta.

Viac o Acronis Cyber Protect nájdete na: https://www.acronis.com/cs-cz/products/cyber-protect/.

Značky: